ARTIST IN RESIDENCE | LUIZA ZAN TRIO
AfroDizzy
Luiza Zan – voce, Iulian Pavelescu – chitară, Lehel Vitalyos – contrabass
Programul Jazz @ ARCUB – Artist in Residence continuă în 2018 cu o nouă serie de concerte bilunare pe scena Centrului Cultural din Lipscani 84 – 90. A doua stagiune Artist in Residence este curatoriată de muzicianul Mircea Tiberian care a prezentat, în perioada octombrie – decembrie 2017, șase concerte de jazz susținute de artiști români, europeni și americani. 2018 aduce în cadrul stagiunii colaborări și proiecte inedite ale jazzului românesc și internațional, care vor fi prezentate în premieră, într-o serie de 12 concerte live, în perioada februarie – iunie 2018.
De-a lungul anilor, Luiza Zan s-a afirmat ca o cântăreaţă multilaterală, cu rădăcini solide în muzica de jazz, dar şi cu influenţe puternice din muzica clasică, pe care a studiat-o şi îndrăgit-o în liceu şi apoi în facultate. A cântat alături de nume sonore din România și din afara țării, dintre care amintim: Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr, Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, precum și Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corinne Chapelle, István Gyárfás, Berkes Balazs, Peter Sarik și alții.
A câştigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competiţie aducându-i, totodată, și premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, din cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, cel mai vechi festival din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume.
Iulian Pavelescu a absolvit în 2002 cursurile Facultății de Compoziție din cadrul Universității de Arte George Enescu din Iași, fiind în prezent corepetitor la clasa de balet a Liceului de Arte.
Pasiunea pentru chitară jazz l-a făcut să ia cursuri de specialitate cu saxofonistul american Rick Condit și celebrul chitarist Tom Wolfe, pe lângă orele petrecute la clasa de jazz a profesorului Romeo Cosma, conturându-și stilul fingerstyle, inspirat de muzica lui Joe Pass, sau Wess Montgomery, Pat Metheney, Lee Ritenour. Concertează în diferite formule la festivalul de la Gărâna, Atheneul din Iași, Stuffstock, Festivalul de jazz de la Brăila, Festivalul de jazz de la Galați, Festivalul de Teatru Piatra Neamț.
Lehel Vitalyos a început să cânte la chitară la 15 ani, însă pasiunea pentru muzica lui Jaco Pastorius l-a făcut să treacă foarte repede la chitară bas, instrument cumpărat din banii de alocație.
Primele formule muzicale în care a apărut au fost Fabatka (împreună cu Ségercz Feri, Kelemen Pityu, Csibi Szabi), Impro-Víziók(Pityu,Gáspár Csaba, Fazakas Albert), în care a experimentat „népzene”, ritmuri balcanice și muzică tradițională.
În prezent, cântă cu sZempöl Offchestra, proiect deja cunoscut în țară și în Ungaria, dar și pe scenele de teatru, cea mai recentă producție fiind Alice, în regia regizorului Bocsardi Laszlo.
Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).
Programul ARTIST IN RESIDENCE
Inaugurat în 2016, Jazz @ ARCUB – Artist in Residence invită muzicienii de jazz din România să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Modelat după programe similare din San Francisco, New York și Amsterdam, Artist in Residence prezintă în premieră publicului bucureștean proiecte originale ce ilustrează tema stagiunii. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali. Curatorul artist al celei de-a doua stagiuni Artist in Residence este pianistul și compozitorul Mircea Tiberian, iar tema propusă este „Jazz – un limbaj muzical al viitorului”.