BILETE ONLINE

Clasic la puterea a treia – un nou turneu naţional cu violoncelistul Marin Cazacu şi invitaţii săi

O familie de muzicieni pornește în turneu prin România. Marin Cazacu – violoncel, Iulia Cazacu – vioară, Ştefan Cazacu – violoncel, Constanţa Cazacu – flaut. Sau, cu alte cuvinte Cazacu String Trio, invitată Constanţa Cazacu. Instrumentiști excepționali, interpretări sclipitoare și muzică bună. Clasic la puterea a treia, octombrie 2018, la Timişoara, Bucureşti, Bistriţa, Alba Iulia, Deva, Caracal şi lista ar putea continua.

Acest turneu aflat la început de drum, al cărui debut este programat de Ziua internaţională a muzicii, 1 octombrie, are toate şansele să fie unul răsunător, pentru că va aduce în fața publicului mari talente muzicale și un mesaj artistic amplificat de dragostea și căldura unei familii extraordinare. Clasic la puterea a treia este un nume puternic, care desemnează anul acesta un turneu, dar care are potenţial pentru a se dezvolta.

Pentru a da girul de debut unui astfel de titlu era nevoie de un conţinut muzical pe măsură şi atunci unul dintre cei mai importanţi muzicieni români ai momentului, violoncelistul Marin Cazacu, a invitat în faţa publicului din România o formulă inedită, adaptată anului aniversar al Centenarului ca repertoriu, o îmbinare sonoră cât se poate de prietenoasă şi de atractivă.

Această formulă s-a numit familia de muzicieni Marin Cazacu, mai exact Cazacu String Trio, invitată Constanţa Cazacu, formulă care va evolua în întreaga ţară cu o serie de recitaluri cu un repertoriu divers, românesc şi internaţional, cu piese arhicunoscute, dar şi cu lucrări româneşti originale, compuse special pentru ei, recitaluri pline de farmec şi culoare, perfect definite de genericul Clasic la puterea a treia.

Detalii pe www.clasiclaputereaatreia.procontemporania.ro

https://youtu.be/HL-z-C–2a0

ITINERAR TURNEU:

1 octombrie, ora 19:00 – Timişoara, Sala Capitol

3 octombrie, ora 19:00 – Bucureşti, Sala Radio

5 octombrie, ora 19:00 – Bistriţa, Sinagoga

6 octombrie, ora 19:00 – Alba Iulia, Casa de cultură

7 octombrie, ora 19:00 – Deva, Sala Pro Arte

8 octombrie , ora 19:00 – Caracal, Teatrul Naţional

10 octombrie, ora 19:00 – Bucureşti, Sala Mare – ARCUB Gabroveni

Producători: Pro Contemporania, The Culture Hub, Fundaţia „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov”

Coproducatori: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio România Regional

Partener principal : BRD Groupe Société Générale.

Cu sprijinul: JTI, Borsec, Piccolo Maestro, Ade Gas Oil, Senia Music

Parteneri culturali: Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, Orchestrele şi Corurile Radio România,Filarmonica „Banatul” din Timişoara, Centrul judeţean pentru cultură Bistriţa, Sinagoga din Bistriţa, Municipiul Alba Iulia, Centrul Cultural “Drăgan Muntean” Deva, Primăria Municipiului Deva, Asociația Fiii și Prietenii Caracalului, Teatrul Național din Caracal

Parteneri: Radio România Actualităţi, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenţia de carte, Observator cultural, Viewfinder Solution, Bistro Matrioska, Mişcarea de rezistenţă, Smart FM, MKlasika.