În 2021 atât România, cât și Grecia, vor găzdui câte o Capitală Europeană a Culturii. Odată cu lansarea apelului de candidatură din partea Ministerului Culturii în 2014, Bucureștiul intră într-un proces competitiv prin care trebuie să dovedească posibilitățile sale de a oferi un program unic și promițător de evenimente culturale, artistice, cât și alte tipuri de activități, timp de un an.

De multe ori, orașele care își doresc să obțină titlul de Capitală Europeană a Culturii participă la competiție pentru efectele de regenerare și transformare asociate acestei inițiative, pentru îmbunătățirea vieții culturale a orașului – nu numai la nivelul programelor dar și a infrastructurii și competențelor dobândite în perioada candidaturii sau premergătoare obținerii titlului.

Programele culturale ale Bucureștiului au în spate o istorie și efecte culturale notabile. Anual, numai Centrul Cultural ARCUB organizează și este partener la peste 150 de evenimente ce combină arta, cultura și caracterul local al orașului.

 

DETALII PROIECT AICI