BILETE ONLINE

 

Duminică, 17 iunie, ora 20.00

Lee Konitz Quartet

All The Things You Ever Wanted to Be

Lee Konitz – saxofon alto (US)

Florian Weber – pian (DE)

Jeremy Stratton – contrabas (US)

George Schuller – tobe (US)

 

Lee Konitz Quartet în închiderea sezonului de jazz de la ARCUB

Unul dintre puținii reprezentanți ai cool jazzului anilor ’50, nonagenarul Lee Konitz vine joi, 17 iunie, de la ora 20.00 la ARCUB pentru concertul de închidere a stagiunii Artist in Residence.

 

Numit în nenumărate rânduri „Saxofonistul anului” de criticii Downbeat Magazine, Lee Konitz prezintă la Artist in Residence „All The Things You Ever Wanted To Be”, un concert rar de bepop, cool jazz și avant-garde jazz interpretat în formulă de cvartet. Alături de legendarul saxofonist cântă pe scena ARCUB colaboratorii săi de lungă durată, Jeremy Stratton la contrabas și George Schuller la tobe. Lee Konitz Quartet este completat de pianistul german Florian Weber, elev al lui Lee Konitz la New York, cu care a cântat în Minsarah Quartet.

Al șaptesprezecelea concert din seria Artist in Residence, „All The Things You Ever Wanted To Be” marchează finalul celei de-a doua stagiuni de jazz de la ARCUB, curatoriată de pianistul și compozitorul Mircea Tiberian. Printre artiștii invitați să cânte în acest sezon la Artist in Residence au fost Don Braden, Joris Teepe, Gene Jackson, Maurice de Martin, Abraham Burton, Lucian Ban, Nicolas Simion.

Artist in Residence va reveni în septembrie 2018 la ARCUB cu cea de-a treia stagiune de concerte de jazz, curatoriată de saxofonistul, compozitorul și profesorul Cristian Soleanu.

Agenda concertelor bucureștene de jazz inițiate de ARCUB continuă în sezonul estival cu cea de-a șaptea ediție a Bucharest Jazz Festival, singurul festival internațional de jazz din Capitală, care va avea loc în perioada 2-8 iulie. Din programul festivalului fac parte concerte live în Piața George Enescu, conferințe, expoziții, workshop-uri și jam sessions la clubul festivalului de la ARCUB, plus un nou concurs de jazz dedicat instrumentiștilor de jazz. Printre capetele de afiș ale ediției Bucharest Jazz Festival se numără Jan Garbarek, Trilok Gurtu, Lars Danielsson și Gonzalo Rubalcaba.

Lee Konitz

Unul dintre cei mai particulari saxofonişti alto şi unul dintre puţinii artişti care în anii ’50 nu urmau influenţele lui Charlie Parker, Lee Konitz este deja un nume consacrat al „cool jazzului”, iar stilul sӑu influenţeazӑ din ce în ce mai mulţi artişti. Cântӑ cu numeroase legende ale jazzului precum Chet Baker, Miles Davis, Henri Renaud, Clare Fischer,  Albert Mangelsdorff, iar în 1992 câştigӑ prestigiosul Jazzpar Prize.

Florian Weber

Fiul unui profesor de muzică și a unei cântărețe de operă, Florian Weber obține o bursă la Berklee College of Music, primește în 2013 Echo Music Prize pentru cel mai bun muzician instrumentalist, iar în 2014 i se acordă WDR Jazz Prize pentru improvizație de jazz.

Jeremy Stratton

Originar din New York, Jeremy Stratton a cântat cu nume precum Paul Motian, Rashied Ali, Brandon Seabrook, Morris Acevedo, Jeremy Udden, Dave Pietro, Joey Baron, Rodney Green, Jeff Williams. În prezent concertează cu Lee Konitz Quartet și Grassroots Effort, alături de saxofoniștii Adam Kolker și Jerome Sabbagh.

George Schuller

George Schuller este fiul compozitorului și profesorului Gunther Schuller, cel care a inventat termenul „Third Stream” pentru mișcarea muzicală care combină jazzul cu muzica clasică. Bateristul american a studiat la Berklee College of Music, iar în 1984 a înființat big bandul Orange than Blue. George Schuller este liderul grupurilor Circle Wide, The Schulldogs și este membru al formațiilor lui Lee Konitz, Michael Musillami.


Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

 


Programul ARTIST IN RESIDENCE

Inaugurat în 2016, Jazz @ ARCUB – Artist in Residence invită muzicienii de jazz din România să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Modelat după programe similare din San Francisco, New York și Amsterdam, Artist in Residence prezintă în premieră publicului bucureștean proiecte originale ce ilustrează tema stagiunii. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali. Curatorul artist al celei de-a doua stagiuni Artist in Residence este pianistul și compozitorul Mircea Tiberian, iar tema propusă este Jazz – un limbaj muzical al viitorului”.