Pe 9 mai, Bucureștiul se alătură marilor capitale europene care sărbătoresc Ziua Europei. Mii de bucureșteni sunt așteptați miercuri, 9 mai, de la ora 18, în Parcul Izvor la concertul aniversar de Ziua Europei organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Sărbătorită în fiecare an pe 9 mai, Ziua Europei este un moment de celebrare a celor trei principii ce stau la baza Uniunii Europene: unitate, respect și toleranță.

Începând cu anul 2007, București marchează în fiecare an Ziua Europei prin evenimente aniversare care sărbătoresc apartenența României la Comunitatea Europeană.

În acest an, evenimentul care marchează Ziua Europei în București va fi susținut de artiști ai noului val din muzica românească. Începând cu ora 18, pe scena din Parcul Izvor vor concerta Loulou & Balkanian Project, Ami, Mircea Eremia, Mira, Ioana Ignat, Ana Baniciu, Sore, Vanotek, Alina Eremia, Antonia, VUNK, The Motans.

Evenimentul aniversar 9 Mai – Ziua Europei din Parcul Izvor va avea loc în intervalul orar 18.00 – 23.00. Pe parcursul celor cinci ore de concerte, în Parcul Izvor va fi amplasată o zonă de food court.

Accesul la eveniment este gratuit.