BILETE ONLINE

Folclor spaniol pe ritmuri de jazz modern în ultimul concert de jazz Artist in Residence”: Daniel Torres Quartet – „First Statement”

 

În data de 20 iunie, la Sala Mare de la ARCUB, începând cu ora 20:00, va avea loc ultimul concert din cadrul programului “Artist in Residence”, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, și curatoriat de Cristian Soleanu. Recitalul va fi susținut de Daniel Torres Quartet, din care fac parte Daniel Torres (saxofon), Juan Galiardo (pian), Romeu Tristão (contrabas), João Pereira (tobe).

First Statement” este titlul albumului de debut al saxofonistului spaniol din Málaga, Daniel Torres. Pentru concertul de la ARCUB, care constituie și lansarea albumului, artistul a adunat un grup de muzicieni excepționali întâlniți de-a lungul periplului său prin mai multe țări ale lumii: Spania, Portugalia și Indonezia. Ei vor executa cele mai recente compoziții originale semnate de Daniel Torres, care fac parte din albumul “First Statement”.

„Numele proiectului – «First Statement» – se referă la faptul că e pentru prima dată când, după un lung proces de maturizare muzicală și personală, prezint publicului propriile compoziții, care sunt, totodată, înregistrate pe un album”, a declarat Daniel Torres.

Daniel Torres a studiat saxofonul clasic la vârsta de unsprezece ani. Și-a continuat educația muzicală la Secția de jazz a Prins Claus Conservatorium din Groningen, Olanda, iar în 2016 a obținut diploma de master a Secției de Jazz a Conservatorului din Amsterdam. Printre profesorii cu care a lucrat se numără Michael Moore, Miguel Martinez, Don Braden, Kenny Washington, Ralph Peterson. A cântat în diferite cluburi din Amsterdam, Toronto, România, Olanda și Spania. După ce a concertat alături de Toma Dimitriu la Festivalul “Jazz in Church”, Daniel Torres s-a stabilit pentru o perioadă la București, unde activează în Big Band-ul Radio, Bucharest Jazz Orchestra, și colaborează cu numeroși muzicieni ai scenei de jazz din România.

Născut în Sevilla, Juan Galiardo a studiat muzica la Universitatea Cadiz, obținând magna cum laude la Berklee College of Music din Boston, în 2004. A concertat în Japonia, Filipine, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Spania și Portugalia. A fost organizatorul, timp de patru ani, al “Cadiz International Jazz Workshop”.

Romeu Tristão s-a născut în Setúbal, Portugalia, și a început să cânte de la vârsta de 15 ani în diferite formații din orașul de baștină. A studiat contrabasul la Escola de Jazz Villas-Boas, continuând la Escola Superior de Música din Lisabona. A cântat alături de reputați muzicieni, cum ar fi Jorge Rossy, Perico Sambeat, Kevin Hays, Gadi Lehavi, John Ellis, Filipe Melo, Gonçalo Marques, Afonso Pais, Antoine Hervé sau André Fernandes.

João Lopes Pereira s-a născut în Lisabona și a început studiul muzicii de la vârsta de șase ani, la Conservatório Metropolitano de Música din Lisabona, continuând cu Conservatório Nacional de Música. Concertează în toată lumea, colaborând cu artiști precum Jacob Sacks, Mário Laginha, Jose Carra, Albert Sanz, Jorge Rossy, Jeffery Davis, Chris Cheek, John Ellis, Pedro Moreira, Enrique Oliver sau Perico Sambeat.

Daniel Torres (ES) – saxofon

Juan Galiardo (ES)  – pian

Romeu Tristão (PT) – bas

João Pereira (PT) – tobe