Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 20 iunie 22:00.

Saxofonistul spaniol Daniel Torres va face un „First Statement” în data de 20 iunie, de la ora 20.00, pe Scena Mare de la ARCUB. Un concert internațional, cu artiști din Spania și Portugalia. Concertul face parte din programul “Artist in Residence” și este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB

Despre “Artist in Residence”:

Inițiat în toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invită, în fiecare sezon, un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuși. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecționate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriată de Cristian Soleanu și prezintă, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gândindu-mă la istoria ce stă în spatele vieții și al realizărilor profesionale ale fiecăruia dintre artiștii creatori. Muzica improvizată este rodul unor acumulări de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scenă, în timpul interpretării, acești factori dau greutate și un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate în cadrul stagiunii emană fiecare «o istorie vie» a artiștilor. Deși diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleași valori – creativitate, libertate, tradiție –, ele constituindu-se astfel într-o alchimie a întregii tradiții muzicale a jazzului”

(Cristian Soleanu, curatorul programului “Artist in Residence”)

Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB

Daniel Torres (ES) – saxofon

Juan Galiardo (ES)  – pian

Romeu Tristão (PT) – bas

João Pereira (PT) – tobe