Microgranturi pentru dezvoltarea de proiecte comunitare la firul ierbii.

Ideile creative transformă comunitatea ta în bine. Propune și tu un proiect!

Ducem mai departe laboratorul de cultură urbană OPEN LAB și demarăm a doua etapă a acestuia, Generator, un apel de idei urmat de un incubator de proiecte comunitare adaptate nevoilor cartierelor Bucureștiului, după cum au fost identificate de Centrul de Resurse pentru participare publică în studiul Explorare de idei și nevoi culturale în cartierele bucureștene.

Proiectul vizează oferirea de microgranturi, în urma procesului de selecție, pentru a stimula consolidarea și dezvoltarea capacității de organizare și de acțiune a grupurilor de vecini cu spirit de inițiativă. Valoarea totală a fondului se ridică la 20.000 Euro care pot fi alocați pentru un număr maxim de 10 proiecte de activare culturală în valoare de 2.000 Euro fiecare.

Opt cercetători și facilitatori comunitari au inițiat studiul în perioada septembrie – noiembrie 2015 în 11 cartiere ale orașului, pentru a înțelege mai bine percepțiile și opiniile bucureștenilor despre viața culturală în cartiere. Concluzia generală a acestuia e că implicarea conștientă și activă a comunităților și a nevoilor lor în strategia culturală a orașului pe termen lung este crucială pentru o dezvoltare urbană sustenabilă.

Zona de inspirație Microgranturi

Vă prezentăm o serie de mici proiecte comunitare care se folosesc de resurse minime pentru un rezultat considerabil la nivelul vecinătății.

Abonează-te la newsletter-ul ARCUB

pentru a afla noutăți despre evenimentele noastre