AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică și ARCUB au bucuria de a prezenta, în premieră la București, spectacolul „World Without Eyes – O lume fără ochi” un spectacol inclusiv de dans adresat copiilor cu probleme de vedere sau nevăzători, prezentat în cadrul turneului european „Making Waves!”, proiect susținut de Perform Europe prin programul „Europa Creativă” al Uniunii Europene.

Proiectul face partea din Stagiunea Artelor Performative de la ARCUB și va avea loc pe 12 iunie, de la ora 16:00.

Coregraful și co-directorul AREAL Cosmin Manolescu, care va fi unul din interpreții spectacolului, subliniază importanța prezentării unui astfel de spectacol la Bucureși: ”Cred că este important ca în aceste vremuri dificile să aducem dansul mai aproape de publicul foarte tânăr. De aceea mă bucură faptul că AREAL poate prezenta la București în această vară în cadrul stagiunii de vară AREAL spectacolul inclusiv „World Without Eyes” al unei companii de dans renumită din Vilnius care realizează spectacole speciale pentru bebeluși și copii cu diferite deficiențe.

Despre World Without Eyes – O lume fară ochi

Vezi lumea cu mâna și inima. Simțiți dansul prin respirație și atingere. Păstrează distanța ținând și îmbrățișând. Spectacolul de dans interactiv pentru copii cu deficiențe de vedere „O lume fără fără ochi” invită copiii mici între 1-6 ani să devină participanți activi și, împreună cu doi dansatori, să exploreze lumea din jur prin mișcare și mișcare în sine.

Despre DANSEMA
Compania Dansema Dance Theatre este cunoscută în toată lumea pentru spectacolele realizate pentru publicul tânăr și foarte tânăr din Lituania. Am fost prima companie de dans profesionistă din Lituania, care din inițiativa directorului artistic și coregrafei Birute Baneviciute a început să creeze spectacole de dans pentru copii. De când a fost înființată în 2007, Dansema a realizat turnee în 28 de țări din întreaga lume. Din 2012 DANSEMA se concentrează pe producții de dans pentru bebeluși de 0-3 ani. În prezent, în repertoriul companiei există 7 spectacole de dans pentru copii de diferite vârste. Spectacolele Dansema sunt nominalizate și premiate de Ministerul Culturii din Lituania drept cele mai bune spectacole pentru copii ale anului, iar recent in 2022 coregrafa Birute Baneviciute a primit un premiul special pentru activitatea coregrafică.

concept și coregrafie: Birutė Banevičiūtė
performeri: Giedre Subotinaite și Cosmin Manolescu
scenografie: Medile Siaulytyte
muzică: Valerio Lab
durata: aproximativ 40 minute

Trailer: https://vimeo.com/702354364/e15c712d85

REZERVĂRI LOCURI
Spectacolul World Without Eyes – O lume fără ochi” va fi prezentat gratuit în data de 12 iunie, ora 16:00 în sala de spectacole ARCUB din str. Lipscani nr. 84-90, pentru un număr maxim de 6 de copii cu vârste între 1-6 ani și însoțitorii acestora.

Accesul se va face pe baza unei rezervări la adresa areal@arealcolectiv.ro. În cazul în care este nevoie, asigurăm transportul copiiilor și însoțitorilor acestora la/de la sala de spectacole. Pentru informații suplimentare puteți trimite un mesaj la cosmin@arealcolectiv.ro sau sunați la 0722 322 366.