AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică și ARCUB au bucuria de a prezenta în premieră la București spectacolul „World Without Eyes – O lume fără ochi” un spectacol inclusiv de dans adresat bebelușilor prezentat în cadrul turneului european „Making Waves!”, proiect susținut de Perform Europe prin programul „Europa Creativă” al Uniunii Europene.

Spectacolul face parte din Stagiunea Artelor Performative de la ARCUB și va avea loc pe 12 iunie, de la ora 11:00

Coregraful și co-directorul AREAL Cosmin Manolescu, care va fi unul din interpreții spectacolului, subliniază importanța prezentării unui astfel de spectacol la Bucureși: ”Cred că este important ca în aceste vremuri dificile să aducem dansul mai aproape de publicul foarte tânăr. De aceea mă bucură faptul că AREAL poate prezenta la București în această vară în cadrul stagiunii de vară AREAL spectacolul inclusiv „World Without Eyes” al unei companii de dans renumita din Vilnius care realizează spectacole pentru bebeluși între 0 – 3 ani. De asemenea, un alt lucru pozitiv este faptul că, după doi ani de pandemie, dansul european (re)intră cu forțe proaspete pe scena culturală bucureșteană.”

Despre World Without Eyes
(versiune pentru bebeluși)
Detaliile constituie întregul, contrastele formează dinamica, mișcările duc la dans. Acesta este modul în care bebelușii învață și percep viața. Spectacol de dans interactiv pentru bebeluși „World Without Eyes (O lume fără ochi)” este plin de diverse mișcări, culori și suprafețe care trezesc simțurile bebelușilor și le sporesc abilitățile de a observa detalii. Spectacolul invită publicul bebeluș să devină participanți activi și să exploreze lumea din jurul lor prin mișcare și mișcare în sine împreună cu dansatorii Giedre Subotinaite (Vilnius) și Cosmin Manolescu (București).

Despre DANSEMA
Compania Dansema Dance Theatre este cunoscută în toată lumea pentru spectacolele realizate pentru publicul tânăr și foarte tânăr din Lituania. Am fost prima companie de dans profesionistă din Lituania, care din inițiativa directorului artistic și coregrafei Birute Baneviciute a început să creeze spectacole de dans pentru copii. De când a fost înființată în 2007, Dansema a realizat turnee în 28 de țări din întreaga lume. Din 2012, DANSEMA se concentrează pe producții de dans pentru bebeluși de 0-3 ani. În prezent, în repertoriul companiei există 7 spectacole de dans pentru copii de diferite vârste. Spectacolele Dansema sunt nominalizate și premiate de Ministerul Culturii din Lituania drept cele mai bune spectacole pentru copii ale anului, iar recent in 2022 coregrafa Birute Baneviciute a primit un premiul special pentru activitatea coregrafică.

REZERVĂRI LOCURI
Spectacolul World Without Eyes va fi prezentat în data de 12 iunie, ora 11.00 în sala de spectacole ARCUB din str. Lipscani nr. 84-90, pentru un număr maxim de 15 de copii cu vârste între 6 -18 luni și părinții/însoțitorii acestora.

Accesul se va face pe baza unei rezervări la adresa areal@arealcolectiv.ro, iar locurile vor fi rezervate după confirmării plății biletului în valoare de 20 lei (părinte, bebelușul are acces gratuit) care va trebuie realizată în avans. Pentru informații suplimentare puteți trimite un mesaj la cosmin@arealcolectiv.ro sau sunați la 0722 322 366.

În conexiune cu spectacolul, în data de 14 iunie, ora 18.30 coregrafa Birute Banevičiūtė va susține la AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică un seminar pentru profesioniști ai dansului interesați de dezvoltarea de proiecte educațional-artistice pentru copiii. Turneul Making Waves! la București se va finaliza pe 15 iunie cu o masă rotundă la AREAL cu participarea echipei de artiști a colectivului: Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante și Cosmin Manolescu.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina Facebook a AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică. Spectacol World Without Eyes (O lume fără ochi) este prezentat la București în cadrul unui turneu european co-organizat de partenerul principal International Inclusive Arts Network (Danemarca) și organizațiile Dansema Dance Theatre (Lituania) Mind the Gap (Marea Britanie), Segni d’Infanzia Associazione Culturale (Italia), Teatro 4Garoupas (Germania), Assitej Cyprus, Teatr 21 (Polonia) și, firește, AREAL ca reprezentant al României.

Spectacolul prezentat în parteneriat cu ARCUB în cadrul Stagiunii AREAL 2022, componentă a programului multi-anual „AREAL – spațiu pentru dezvoltare culturală”, program cultural multi-anual co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării. AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un proiect colectiv condus de Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Valentina De Piante, ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin activități comune dedicate.

World Without Eyes | O lume fără ochi
Spectacol de dans pentru bebeluși între 6 – 18 luni
Locație: ARCUB, str. Lipscani, nr. 84-90
Data: 12 iunie, ora 11.00

Concept și coregrafie: Birutė Banevičiūtė
Performeri: Giedre Subotinaite și Cosmin Manolescu
Scenografie: Medile Siaulytyte
Muzică: Valerio Lab
Durata: aproximativ 40 minute

Teaser video:
https://vimeo.com/702354364/e15c712d85