Asociatia 4Culture are deosebita placere de a va anunta ca in perioada 1-16 octombrie 2011 se va desfasura cea de a 6-a editie a eXplore dance festival, singurul festival international de dans contemporan si performance ce se desfasoara anual in Bucuresti si cel mai important eveniment de profil din tara.

 

Artisti din peste 16 tari (Europa, SUA, Canada si Noua Zeelanda) isi vor prezenta la MNAC, Teatrul Odeon si Teatrul Nottara cele mai recente creatii coregrafice, premiate la festivalurile internationale de profil.

 

Meg Stuart, Boris Charmatz, Philipp Gehmacher, Eszter Salamon, Jonathan Burrows, Benoit Lachambre si Cullberg Ballet, alaturi de cei mai creativi si talentati artisti emergenti ai momentului va vor oferi, prin spectacolele lor, o imagine ampla asupra celor mai importante directii din dansul contemporan si performance.

 

Un rol aparte in programul festivalului il vor avea filmele de dans – 21 la numar (8 lungmetraje si 13 scurtmetraje) ce vor fi proiectate la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, cu sprijinul Cinedans Festival/Amsterdam.

 

In cadrul eXplore dance festival #6 va fi decernat Prix Jardin d’Europe – singurul premiu european pentru tineri coregrafi, in valoare de 10.000 euro.

 

Pe scurt, eXplore dance festival #6 inseamna 30 de spectacole, 21 filme de dans, 8 workshop-uri, 5 lecture-uri, o masa rotunda, precum si o serie de evenimente si programe speciale: Meet the Next Generation – un program international intens de coaching pentru tineri coregrafi, Critical Endeavour – program dedicat tinerilor jurnalisti si critici de dans, si Prix Jardin d’Europe 2011 – competitie europeana pentru tineri coregrafi.

 

Pentru detalii legate de programul festivalului, consultati www.exploredancefestival.ro

 

 

Producator: Asociatia 4CULTURE

 

Cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, AFCN – Administratia Fondului Cultural National, ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, ADIBI – Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti-Ilfov, Primaria Sectorului 1, Goethe Institut, Ambasada Olandei, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez.

 

Parteneri: Muzeul National de Arta Contemporana, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, UNATC, Muzeul Taranului Roman.

 

Parteneri media: TVR Cultural, Radio Guerrilla, B-24-FUN, Adevarul, Catavencii, Dilema Veche, Observator Cultural, VICE, Elevate Media, Cocor Media Channel, ZOOM.

 

Parteneri media on-line: Realitatea.net, B.365.ro, Pandora’s, VoxPublica.ro, Port.ro, Metropotam.ro, Feeder.ro, Liternet.ro, Hipmag.ro, Modernism.ro, ArtBoom.ro, VeiozaArte.ro, ArtActMagazine.ro, Alternativ.ro.

 

despre eXplore dance festival

 

Festivalul este o initiativa unica a unei asociatii non-profit – 4CULTURE, al carei scop vizeaza cresterea vizibilitatii dansului contemporan prin oferirea unui program international complet, adresandu-se publicului larg si profesionistilor din domeniu. Evenimentul incurajeaza diseminarea creatiilor de dans contemporan, schimbul de experienta si promovarea tinerilor artisti prin spectacole, performance-uri (inclusiv premiere), workshop-uri, lecture-uri si filme de dans.

 

Co-initiat in 2005 de catre coregraful si managerul cultural Andreea Capitanescu, director artistic al Asociatiei 4CULTURE, eXplore dance festival este in prezent singurul festival din Romania ce beneficiaza de o co-finantare multi-anuala de 3 ani din partea Programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.

 

eXplore dance festival este unul din cele 16 festivaluri internationale selectate pentru co-finantare europeana multi-anuala in anul 2011, in urma unei selectii de proiecte la care au participat 674 de festivaluri internationale de dans, teatru si muzica din Europa.

 

despre 4Culture

4Culture este membru al Jardin d’Europe network si IETM-International Contemporary Performing Arts Network.

 

Acest proiect este finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului iar Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

 


Bianca Boitan-Rusu

eXpore dance festival
PR si Comunicare
Telefon: +40 737 173 503
e-mail: pr@exploredancefestival.ro
web: http://exploredancefestival.ro/