ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti a organizat  Zilele Bucureştiului între 16 şi 18 septembrie. Bucureştenii au sărbătorit cea de-a 552–a aniversare de la prima atestare documentară cu evenimente în Parcul Herăstrău, Centrul Istoric, Parcul Tineretului şi Piaţa Constituţiei.

 

Sâmbătă şi duminică, publicul numeros din Centrul Istoric s-a bucurat de concertele Galei Folk You! Pe scena din Strada Franceză au urcat în aplauze: Emeric Set, Florin Chilian, Nicu Alifantis, Vama, Alina Manole Band, Mircea Vintila, Taxi, Mircea Baniciu, Zdob şi Zdub.

 

Tot sâmbătă, în Piaţa Constituţiei, concertul aniversar s-a bucurat de prezenţa Primarului General Sorin Oprescu alături de un public entuziast. Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor i-a acompaniat pe Monica Anghel, Direcţia 5, Cornel Ilie şi Lora. Orchestra Naţională Radio condusă de Tiberiu Soare şi-a demonstrat profesionalismul alături de soprana Valentina Naforniţa, tenorul Marius Manea şi Bogdan Ota, invitatul special al serii. Tânărul pianist român a cucerit audienţa cu virtuozitatea şi talentul său, deşi a fost copleşit de emoţia primului său concert alături de Orchestra Naţională Radio şi Corul Bucureşti, care i-a interpretat compoziţiile.

 

Duminică, 18 septembrie, în Parcul Tineretului a avut loc un elegant spectacol de echitaţie în care echipa de cascadori profesionişti a Clubului EQUESTRIA i-a uimit pe cei prezenţi cu demonstraţiile de dresaj.

 

Peste 20.000 de elevi din liceele bucureştene au ajuns în Piaţa Constituţiei, duminică începând cu ora 16.00, în cadrul Paradei Elevilor. Acestora li s-a pregătit un concert pe gustul lor: Alex Velea, Andreea Bănică, Andreea Bălan şi Connect-R. Studioul mobil al Bucureşti FM, prezent în Piaţa Constituţiei a transmis ştiri şi reportaje legate de desfăşurarea manifestării, iar DJ Adrian Şaguna şi dansatoarele de Zumba Dance au încălzit atmosfera cu piesele preferate ale elevilor.

 

Cel mai aşteptat moment din cadrul Zilelor Bucureştiului a fost spectacolul Piaţa Îngerilor, oferit de compania franceză Les Studios de Cirque. Seara de duminică a adus în piaţa din faţa Parlamentului un proiect paradoxal – grandios şi sensibil în acelaşi timp. În inima oraşului a luat naştere o alegorie pacifistă a îngerilor purtători de bunătate şi linişte. Apariţia imprevizibilă a acestor personaje diafane pe cerul nopţii a emoţionat şi surprins cu o coregrafie aeriană plină de magie. Finalul zborului îngerilor a aşternut un covor de fulgi în  Piaţa Constituţiei. După terminarea spectacolului, bucureştenii au mai rămas pentru a prelungi bucuria cu o bătaie cu fulgi.

 

Parteneri media:

Bucureşti FM, Radio România Cultural, 24-FUN

 

Parteneri media online:

Port.ro, Modernism.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, apropo.ro, metropotam.ro, youmago.ro, hipmag.ro, goingout.ro, urbo.ro, diseara.ro, paspartu