Construit în jurul conceptului de promovare şi mediatizare a culturii alternative româneşti, Sound & Vision – creat de organizatorii festivalului Summer Well în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB – îşi propune să devină o pată de culoare în peisajul evenimentelor de toamnă din Bucureşti.

În septembrie, Gara Băneasa va fi timp de trei zile un loc de întâlnire pentru hip hopperi, fanii house, electro, pop şi rock alternativ, în cadrul primei ediții a festivalului Sound & Vision. Concentrat în exclusivitate pe scena muzicală underground din România, Sound & Vision caută să prezinte artişti care sunt greu de încadrat într-un singur gen muzical dar care au un singur lucru în comun- caută noi perspective în muzică, explorează noi metode de interpretare şi conexiuni şi nu se tem să experimenteze cu sunete şi ritmuri. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre publicul festivalului, pentru că Sound & Vision se adresează tinerilor care sunt deschişi către cele mai diverse inițiative din cultura urbană şi cărora le place să descopere ritmuri noi şi neconvenționale.

 

poster-Sound&Vision-final[4]

Cu o primă ediție cel puțin eclectică, Sound & Vision dă muzica alternativă românească la maxim cu un mix echilibrat între cele mai noi proiecte ale unor artişti deja consacrați în scena underground şi nume noi, artişti inovatori în tot ce înseamnă genuri muzicale contemporane.

Între 18 şi 20 septembrie, Sound & Vision întinde covorul roşu la Gara Băneasa pentru concerte şi DJ seturi, ateliere muzicale şi display-uri de artă vizuală.

15 trupe urcă pe scena festivalului pentru setting-uri live de muzică alternativă românească. Împărțit în trei seri tematice, fiecare zi de festival este dedicată unui curent muzical.

Prima seară dedicată experimentelor hip-hop şi dance este deschisă de o porție de electro fuzionat cu blues psihedelic în interpretarea Jurjak, iar Frații Grime dinamizează scena cu ultimele lor piese compuse de AFO. Urmează apoi un session de rap tradițional combinat cu elemente de rock alternativ, electro, funk şi rock psihedelic semnat de cei de la Cred că sunt extraterestru. Silent Strike, unul dintre greii curentului trip-hop vine la Sound & Vision după ce scoate pe piață cel mai nou EP al său, Quasar. Seria de proiecte underground se încheie cu un concert ROA, una dintre cele mai experimentate formații româneşti de EDM.

Sâmbătă, 19 septembrie, scena este ocupată de trupele de rock alternativ cu atitudine. După ce The Noise încing atmosfera cu hit-urile indie rock în heavy rotation la radio-urile de profil din Bucureşti şi Marea Britanie, We Singing Colors experimentează cu instrumente acustice, sunete electronice naive şi armonii vocale. Sophisticated Lemons aduc pe scenă puțină energie bitter sweet rock’n’roll, iar Toulouse Lautrec trec pe la Sound & Vision cu câteva zile înainte de lansarea celui de-al treilea album, Dejun pe iarbă. Târziu în noapte, experimentații Mono Jacks încheie a doua zi de festival cu un live session de rock alternativ.

Ultima zi de festival este rezervată genului electro. Seara începe de la ora 18 cu concertul electronic power pop a celor de la Hot Cassandra, după care scena revine trio-ului experimental de electronic rock, Temple Invisible. După doza de pop-soul în interpretarea Luciei, seara de duminică, 20 septembrie, continuă cu un DJ session cu instrumente live semnat de trupa Golan, una dintre cele mai originale prezențe din scena electronic house în ultima vreme. Festivalul se încheie în stilul retro electro cu care ne-au obişnuit cei de la Moonlight Breakfast în cei patru ani de existență.

Tot ca parte din festival, Sound & Vision organizează o serie de ateliere ținute de invitați străini şi specialişti români, ateliere destinate să instruiască artiştii români şi echipele lor cum să se integreze în circuitul festivalurilor internaționale de muzică.

Accesul la festivalul Sound & Vision se face pe baza unei invitații gratuite. E de ajuns ca cei care vor să vină la festival să se înscrie pe site-ul Sound & Vision şi vor primi o invitație gratuită în format pdf.

 

Trei zile de festival, două scene pentru concerte live şi DJ seturi, ateliere tematice, ultimele trenduri în arta vizuală urbană, 15 trupe alternative, artişti cu pedigree sau newcomers, aşa arată Sound & Vision, cel mai nou festival muzical din Bucureşti.

 

LINE UP

 

VINERI, 18 sept (Hip-Hop, Urban Grooves)

 • 17:15-17:45 Jurjak
 • 18:15-18:45 Fratii Grime
 • 19:15-19:45 Cred Că Sunt Extraterestru
 • 20:15-21:15 Silent Strike
 • 21:45-23:00 ROA
 • Între acturi şi 23:00 – 00:00 Kogaion Sound System: El Negro (DJ Set), Sistah Rastahfairy, Lazio

 

SAMBATA, 19 sept (Alternative)

 • 17:15-17:45 The Noise
 • 18:15-18:45 We Singing Colors
 • 19:15-19:45 Sophisticated Lemons
 • 20:15-21:15 Toulouse Lautrec
 • 21:45-23:00 The Mono Jacks
 • Între acturi şi 23:00 – 00:00 DJ Leo

 

DUMINICA, 20 sept (Electro-pop)

 • 17:15-17:45 Hot Casandra
 • 18:15-18:45 Temple Invisible
 • 19:15-19:45 Lucia
 • 20:15-21:15 Golan
 • 21:45-23:00 Moonlight Breakfast
 • Între acturi şi 23:00 – 00:00 DJ Călin Crişan