Grupă de vârstă: copii cu vârsta între 7-12 ani, însoțiți de un adult
Tehnica: colaj

Materiale: hârtie colorată și lipici

La atelierul „Mitul sirenelor”, artistul Alexandru Rădvan povestește copiilor despre legenda acestor ființe fabuloase și despre diversele tipuri de sirenă reprezentate în cultura lumii de-a lungul secolelor. Fiecare copil va realiza un colaj cu sirena preferată, fie că este vorba despre o sirenă care provine din oceanele îndepărtate, din râuri sau din apele înghețate. Tehnica colajului îmbunătățește abilitățile copiilor de a crea noi forme și de a folosi culorile în cadrul unui atelier plin de creativitate, de povești și de voie bună.

Participarea in cadrul evenimentului este liberă și se face pe baza înscrierilor la adresa de e-mail protocol@arcub.ro.

ARCUB, Sala Coloanelor
8 iunie, ora 11:00

*În cadrul expoziției „Cea mai bătrână zi”, de la ARCUB, sunt programate două workshop-uri de desen și colaj, pentru copii, susținute de artistul Alexandru Rădvan în datele de 8 și 15 iunie. Înscrierile se fac pe adresa protocol@arcub.ro, în limita locurilor disponibile. Participarea la toate evenimentele din cadrul expoziției este gratuită.

Alexandru Rădvan este un artist influențat în egală măsură de cultura pop și de mitologiile și religiile străvechi. Vorbind despre opera sa, Alexandru Rădvan afirma: „Putem accepta această lume ca fiind cea mai bună dintre lumile posibile, putem considera universul nostru ca fiind singurul adevărat, putem crede că viaţa noastră este un prilej de a ne exercita capriciile şi că după ea nu urmează nimic. Prefer poziţia contrară tuturor acestor puncte de vedere. Fac în permanenţă recurs la dreptul meu de om, acela de a nu fi în mod automat şi necesar de acord cu realitatea şi cu acele principii care sunt considerate adevăruri indiscutabile.”

Expoziția „Cea mai bătrână zi” a artistului Alexandru Rădvan va fi găzduită la ARCUB în sălile Gabroveni, Lipscani, Coloanelor și Bolților, în perioada 14 mai – 23 iunieîntre orele 14.00 și 22.00. În perioada 23-27 mai, expoziția va fi temporar închisă în timpul desfășurării Wellness Festival la ARCUB. Programul de vizitare a expoziției se reia începând cu data de 28 mai, ora 14.00.