Grupă de vârstă: copii cu vârsta între 7-12, însoțiți de un adult

Tehnica: desen

Materiale: creioane colorate

Cine a fost Prometeu? Ghidați de artistul Alexandru Rădvan, copiii participanți la atelier îl vor descoperi pe faimosul titan prin intermediul culorilor. Copiii vor realiza lucrări de desen pornind de la schițele semnate de Alexandru Rădvan, schițe care dezvăluie diverse amănunte din viața lui Prometeu. Alături de figura legendară a titanului Prometeu, copiii vor descoperi, prin intermediul artei, și alte personaje din mitologia greacă, precum Narcis, Mama și pe Centaur.

ARCUB, Sala Coloanelor
15 iunie, ora 11:00

Participarea in cadrul evenimentului este liberă și se face pe baza înscrierilor la adresa de e-mail protocol@arcub.ro.

 

*În cadrul expoziției „Cea mai bătrână zi”, de la ARCUB, sunt programate două workshop-uri de desen și colaj, pentru copii, susținute de artistul Alexandru Rădvanîn datele de 8 și 15 iunie. Înscrierile se fac pe adresa protocol@arcub.ro, în limita locurilor disponibile. Participarea la toate evenimentele din cadrul expoziției este gratuită.

Alexandru Rădvan este un artist influențat în egală măsură de cultura pop și de mitologiile și religiile străvechi. Vorbind despre opera sa, Alexandru Rădvan afirma: „Putem accepta această lume ca fiind cea mai bună dintre lumile posibile, putem considera universul nostru ca fiind singurul adevărat, putem crede că viaţa noastră este un prilej de a ne exercita capriciile şi că după ea nu urmează nimic. Prefer poziţia contrară tuturor acestor puncte de vedere. Fac în permanenţă recurs la dreptul meu de om, acela de a nu fi în mod automat şi necesar de acord cu realitatea şi cu acele principii care sunt considerate adevăruri indiscutabile.”

Expoziția „Cea mai bătrână zi” a artistului Alexandru Rădvan va fi găzduită la ARCUB în sălile Gabroveni, Lipscani, Coloanelor și Bolților, în perioada 14 mai – 23 iunieîntre orele 14.00 și 22.00. În perioada 23-27 mai, expoziția va fi temporar închisă în timpul desfășurării Wellness Festival la ARCUB. Programul de vizitare a expoziției se reia începând cu data de 28 mai, ora 14.00.