Proiect cultural creat de Asociația Matka Phi şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

/L1 – spațiu colaborativ pentru artă contemporană/ aduce o contribuție importantă la consolidarea unei infrastructuri culturale stabile pe plan local, prin sprijinirea activității colectivului artistic independent. L1, parte din Atelierele Malmaison. Proiectul permite dezvoltarea unui program multidisciplinar de educație prin cultură pentru un număr de 50 de persoane de diferite vârste din București, cu accent pe locuitorii zonei Plevnei – Gara de Nord – Cotroceni. Totodată, întârește legătura dintre publicul bucureștean și clădirea istorică Malmaison, în prezent una dintre cele mai atractive destinații culturale din capitală.

În perioada septembrie – octombrie 2023, colectivul L1 invită publicul la o serie de ateliere de educație prin cultură interdisciplinare, sub coordonarea a 8 artiste și artiști din comunitate: Ateliere pentru copii și adolescenți: ◥ atelier de zine cu covrig ◥ atelier de jucării cu Veta Jones ◥ atelier de desen și broderie cu Miruna Radovici ◥ atelier de slime cu Otto Constantin ◥ atelier de pictură dinamică cu Adriana Preda ◥ atelier de sculptură și upcycling cu Cătălin Velea Ateliere pentru adulți: ◣ atelier de scris cu Nicoleta Moise ◣ atelier de ilustrație cu Lea Rasovszky

Atelierele se desfășoară în atelierele de lucru ale mentorilor. Formatul fiecărui atelier este de 3 întâlniri care combină elemente teoretice cu practici artistici interdisciplinare.

Participarea la ateliere este gratuită, în baza înscrierii la apelul deschis care va fi publicat în luna august. Selecția participanților se va realiza de către fiecare mentor, dintre persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibitate pentru fiecare atelier (încadrarea în limita de vârstă, posibilitatea de participare la toate cele 3 ședințe), în funcție de interesele exprimate în formularul de înscriere. Lucrările realizate în cadrul atelierelor, în diferite practici, vor compune o expoziție de grup prezentată în spațiul comun al colectivului L1 – MIRAJ – de asemenea situat la etajul 1 al Atelierelor Malmaison, Calea Plevnei 137C, corp B și marcat printr-o ușă roz.

Despre Asociația Matka Phi

MATKA crede că arta și educația prin cultură au un impact de lungă durată, care generează mentalități deschise și libere și indivizi sensibili la societate. Activitatea MATKA urmărește implicarea în acțiuni sociale, educaționale și culturale, precum și promovarea culturii și a artelor în general, cu accent pe arta contemporană.

Detalii: https://www.facebook.com/asociatiamatka