Proiect cultural creat de Asociația DOWN București şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Proiectul “Comoara ascunsă” este prima producție de teatru muzical în regim devised cu persoane cu sindrom Down din România. În cadrul proiectului, 20 de persoane cu sindrom Down, beneficiari ai asociației solicitante, vor intra în contact cu lumea teatrului și vor participa la crearea unui spectacol muzical. Cei 20 de beneficiari vor fi asistați în regim 1 la 1 de 20 de voluntari ai Fundației pentru Tineret a Municipiului București, care vor fi alături de ei pe tot parcursul proiectului. În prima fază a proiectului, cei 40 de participanți vor parcurge ateliere de art terapie – teatru, dans, meloterapie și arte plastice – scenografie, în cadrul cărora se vor asambla partea de actorie, muzică, coregrafie, dar și producția elementelor de recuzită și décor, urmând ca apoi să se intre în faza de repetiții cu decor, șnururi și repetiții generale, în cadrul cărora participanții vor fi responsabilizați cu diverse sarcini – așa cum lucrează companiile de teatru în regim devised, în funcție de nivelul cognitiv al fiecăruia. Proiectul se va finaliza cu două reprezentații la care vor fi invitați sa participe atât membrii și susținătorii asociației, cât și asociațiile partenere din țară, reprezentanți din structurile administrative (DGASPC), școli speciale, mass media.

Despre Asociația DOWN București

Asociația Down București funcționează din anul 2010 cu misiunea de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă a persoanelor cu sindrom Down, pentru aceasta urmărindu-se următoarele obiective principale: dezvoltarea, recuperarea, îngrijirea, supravegherea, asistenţa persoanei cu sindrom Down; integrarea, promovarea şi inserţia în societate a persoanei cu sindrom Down; consilierea şi sprijinirea familiilor persoanelor cu sindrom Down.

Detalii: https://asociatiadown.ro/