Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu lansează proiectul „Weekendul în fața blocului”, prin care urmărește să creeze o comunitate mai unită în cartierul Cișmigiu, oferind un prilej de întâlnire și bună dispoziție pentru locuitorii zonei. Evenimentele vor avea loc în datele de 14, 21 și 28 octombrie a.c., de la ora 11.00, în grădinile comunitare din cartier.

 

14 octombrie – Weekendul în fața blocului Romfilatelia (str. Ion Câmpineanu, nr. 27): pictură murală inspirată din istoria locului, realizată de Lucian Sandu-Milea, ateliere creative pentru copii coordonate de Cristian, de la Teatrul Arabela, grădinărit urban în curtea blocului, colectarea de ulei uzat și predarea către Uleiosul, pentru reciclare. În plus, vom organiza și o colectă caritabilă de rechizite, jocuri și cărți pentru copiii din satul Petrișu (județul Giurgiu), care luptă pentru amenajarea unei grădinițe și a unui spațiu pentru after-schooling.

21 octombrie – Weekendul în fața blocului Sion (str. Dr. Vasile Sion, nr. 1-9): ateliere creative pentru copii cu Cristian, grădinărit urban în curtea blocului, colectă caritabilă de haine pentru iarnă.

28 octombrie  – Weekendul în fața blocului Liric (str. Ion Brezoianu, nr. 47-49): recital de muzică clasică susținut de Olga Podobinschi (pian), chităreală, ateliere creative pentru copii coordonate de Cristian, grădinărit urban în curtea blocului, colectă de ulei uzat și predare către Uleiosul, pentru reciclare.

 

 Detalii despre evenimente găsiți pe pagina de Facebook a Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu.

Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu s-a format în 2016 și are ca scop crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea unei comunități active, responsabile și unite în jurul cartierului, cu Grădina Cișmigiu drept element identitar. În luna octombrie a anului trecut, grupul a făcut un prim pas în direcția realizării acestui deziderat prin organizarea evenimentului “Pictăm zidul dintre oameni”.

Partenerii proiectului sunt: Uleiosul și La Stela și Dana – centru comunitar.

Proiect cultural produs în cadrul Programului de Microgranturi pentru proiecte comunitare 2017, desfășurat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB.