Proiectul ”Dâmbovița înTimpuriNoi”, finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programul de microgranturi pentru proiectele comunitare 2017, își propune să atragă atenția asupra unor teme de actualitate: dezvoltarea infrastructurii și coagularea comunității, prin activități culturale și civice, derulate în lunile octombrie și noiembrie 2017.

Dorim să atragem atenția cât mai multor locuitori din cartierul Timpuri Noi ,dar și autorităților, asupra faptului ca Dâmbovița poate reintra în mentalitatea urbana prin activități culturale. Credem, de asemenea, că prin dezvoltarea infrastructurii râului, nivelul de trai, de educație și de cultură al locuitorilor se poate îmbunătăți. În acest sens, ne propunem să stimulăm implicarea comunității pentru propriul cartier.

Astfel, vom organiza numeroase activități: atelier de arhitectură și creație în lemn, o bibliotecă mobilă, proiecții de filme documentare, tururi culturale pentru familii cu copii, spectacol de teatru comunitar; un blog despreDâmbovita.

De asemenea, dorim să realizăm o listă de semnături pentru refacerea pasarelei din dreptul străzii Doamna Chiajna, pentru a întări legăturile dintre comunitățile de pe cele două maluri ale Dâmboviței.

Participarea la toate aceste activităţi va fi gratuită, pe bază de înscriere la adresa proiectului: 2016timpurinoi@gmail.com

Proiectul “Dâmbovița în TimpuriNoi” s-a născut ca o urmare firească a celui din 2016, intitulat “Timpuri Noi-oameni și povești” prin care am redeșteptat interesul cultural față de patrimoniul industrial al cartierului.

Organizatorii mizează pe mobilizarea şi colaborarea locuitorilor cartierului, cu idei şi materiale documentare sau obiecte: fotografii, hărţi, cărţi, poveşti, amintiri, nume. Ei speră ca acest proiect să se constituie într-o platformă de comunicare comunitară, pentru păstrarea şi valorificarea patrimoniului acestui cartier, cât şi pentru stimularea iniţiativei şi creativităţii locuitorilor, mici şi mari.

Calendarul şi noutăţile vor fi postate pe pagina de Facebook a proiectului: TimpuriNoi-oameni și povesti și vor fi expediate prin Newsletter abonaților.

 

Grupul de Inițiativă Civică Timpuri Noi

Splaiul Unirii nr.195, București.

La firul ierbii- spațiu pentru acțiuni civice

Splaiul Unirii 160, Bucuresti