Natural de Văcărești

 

Proiectul (peri)Feeric astro-gastro vă invită duminică, 22 octombrie, de la ora 17.00, în Parcul Natural Văcăreşti, la o seară specială, cu ateliere de gătit, vizionare de filme şi poveşti despre natura din Delta Văcăreşti, observaţii astronomice, filme şi poveşti din galaxie şi alte activităţi recreative pentru toate vârstele.

 

Proiectul se desfăşoară în luna octombrie 2017 şi propune organizarea unui eveniment astro-gastronomic în Parcul Natural Văcăreşti, care să adune locuitorii, atât adulţi, părinţi, bunici cât şi copii interesaţi de conceptul de gătit împreună, de astronomie şi natură sau activităţi diverse ce pot fi realizate în cadrul parcului.

Evenimentul va curpinde surprize pentru toate vârstele:

  • ateliere de gătit, dar şi schimb de preparate aduse de către participanţi;
  • vizionare de film şi poveşti despre natura din Delta Văcăreşti, spuse de biologul parcului;
  • vizionare de film despre astronomie şi poveşti despre stele, cu ajutorul AstroClub Bucureşti;
  • observaţii de astronomie;
  • activităţi creative şi recreative.

 

Scopul proiectului este de a dezvolta interesul pentru realizarea activităţilor socio-culturale şi educative în comunităţile urbane situate în afara zonei centrale a oraşului. (peri)Feeric astro-gastro este la a doua ediție, prima ediție, din 2016, având loc în grădina unui bloc din zona Piața Miniș. În acest an, evenimentul vrea să deschidă noi perspective citadine de petrecere și relaxare cultural-educativă într-o rezervație naturală, un spațiu urban deosebit prin calitatea pe care i-o conferă statutul de arie protejată.

 

(peri)Feeric astro-gastro este un proiect cultural produs în cadrul Programului de Microgranturi pentru proiecte comunitare 2017. Proiectul este promovat de către Primăria Municipiului București, prin ARCUB.

 

Parteneri: Asociația Parcul Natural Văcărești.

 

Despre iniţiatori:

 

Grupul de initiativă este format din persoane cu experienţă în domeniul ONG şi cel culinar, interesate de creşterea coeziunii sociale a membrilor comunităţii și promovarea zonelor verzi ale orașului.

Mai multe informaţii puteţi afla pe www.facebook.com/perifeericdecartier şi la numărul de telefon: 0722689981