Perioada: 1–5 iunie 2015

Locație: Piața George Enescu

 

A patra ediție Bucharest Jazz Festival a marcat în 2015 începutul verii bucureștene de jazz cu 12 concerte live, expoziții, filme, lansări de disc și carte.

Cu un mix atent pregӑtit de nume iconice şi interpreţi ai tinerei generaţii, Bucharest Jazz Festival a adus pe scena festivalului din Piața George Enescu peste 50 de muzicieni din America, Polonia, Suedia, Ungaria şi România. De la saxofonistul Lee Konitz, legenda cool jazz, la Roy Hargrove, unul dintre cei mai mari trompetiști ai zilelor noastre, de la Marcin Wasilewsky, care se numără printre cei mai originali pianiști europeni de jazz, la cea mai în vogă cântăreață de jazz din România Luiza Zan, BJF a adus în Piața Enescu un adevărat showcase de gen.

Pe lângӑ un lineup de excepţie, Bucharest Jazz Festival 2015 a continuat seria de evenimente conexe inauguratӑ anul trecut la ARCUB Gabroveni. Spectatorii BJF au fost invitaţi între 2 şi 5 iulie, de la ora 12:00, în incinta ARCUB Gabroveni, pentru a intra în culisele artei jazzului alӑturi de specialişti, muzicieni şi fani ai genului.

În plus, pentru ediţia 2015, pe lângӑ o nouӑ sesiune intensivӑ de concerte de jazz şi conferinţe, proiecţie de film, expoziţie fotograficӑ, lansӑri de disc şi carte şi workshop-uri dedicate genului, Bucharest Jazz Festival a lansat o nouӑ componentӑ, Comisionӑrile Bucharest Jazz Festival – New Jazz Works. Modelate dupӑ programe similare din America, comisionӑrile BJF îşi propun sӑ impulsioneze compoziţia lucrӑrilor de jazz în România prin desemnarea unui câştigӑtor anual care își prezintă în premierӑ creaţia proprie pe scena Bucharest Jazz Festival.

Câştigӑtorul primei ediţii a Comisionӑrilor Bucharest Jazz Festival – New Jazz Works a fost Cristi Soleanu care a prezentat în premieră suita „The Elements” pentru cvartet de jazz şi cvartet de viori în cadrul Bucharest Jazz Festival 2015.

Festival membru al European Jazz Network, Bucharest Jazz Festival a devenit un eveniment de calibru major pentru România și estul Europei.

Detalii pe http://www.bucharestjazzfestival.ro/