Bucharest Fringe 2017 și-a desemnat câștigătorii
Nouă zile, 28 de spectacole și 2.000 de iubitori de teatru care s-au bucurat de cele mai noi piese de teatru independent, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Bucharest Fringe.
”O interveție”, ”Complet alb”, ”Sunt eu, Annabel”, ”O spovedanie”, ”Privacy Settings”, ”Nora”, ”Pulverizare” și ”Avioane de hârtie” (ultimele trei fiind Premiere în cadrul Festivalului), sunt câteva dintre cele mai apreciate spectacole de către public anul acesta.
Juriului de premiere al ediției de anul acesta, alcătuit din: Andreea Vulpe, Mihaela Sîrbu și Alina Petrică, a desemnat următorii câștigători:
- Premiul pentru Debut – Oana Serena Secară pentru rolurile din spectacolul ”PENA” – Create.Act.Enjoy, Cluj-Napoca.
- Premiul de Originalitate – Diana Miron pentru coloana sonoră și muzică live în spectacolul ”Calul alb” de Ioana Păun.
- Premiul pentru Dramaturgia Spectacolului – Radu-Andrei Horghidan pentru textul spectacolului ”Privacy Settings” (bazat pe o creație colectivă) – Social Act Theatre, Galați.
- Premiul Special al Juriului – Cel mai bun spectacol de Comedie: ”Privacy Settings” – Social Act Theatre, Galați.
- Premiul Special al Juriului (ex aequo) – echipei spectacolului ”Frig” – UNTEATRU și echipei spectacolului ”ROVEGAN” – Asociația Arena și Centrul de Teatru Educațional ”Replika”.
- Premiul pentru Cel mai bun Actor (ex aequo) – lui Liviu Pintileasa pentru rolurile din spectacolele ”Frig” și ”Molly Sweeney” – UNTEATRU și lui Vlad Matei Ajder pentru rolul ”Vlad Golescu” din ”Privacy Settings”– Social Act Theatre, Galați.
- Premiul pentru Cea mai bună Actriță (ex aequo) – Mihaela Trofimov pentru rolul ”Molly Sweeney” din spectacolul cu același titlu – UNTEATRU și Ana Ularu pentru rolul ”A” din spectacolul ”O intervenție” de la Teatrul Act.
- Premiul pentru Regie (ex aequo) – Catinca Drăgănescu pentru regia spectacolului ”ROVEGAN” – Asociația Arena și Centrul de Teatru Educațional ”Replika” și Dragoș Alexandru Mușoiu pentru regia spectacolului ”M.I.S.A.Părut” – Asociația Reactor de Creație și Experiment, Cluj-Napoca.
- Premiul pentru cel mai bun spectacol: nu se acordă.
”Anul acesta Festivalul Bucharest Fringe a evoluat, s-a transformat și mă bucură că ne îndreptăm în direcția în care ne dorim: un aflux extrem de important al tinerilor, aproape o treime din totalul spectatorilor, cu săli din ce în ce mai pline și un succes deplin al inițiativei ”bilete la 1 leu pentru elevi și studenți”. Ne bucură că am avut în festival multe spectacole neconvenționale, neașteptate și inovatoare, în care sunt explorate realitățile din societatea românească contemporană. Chiar dacă nu am dat premiul pentru cel mai bun spectacol, sau poate tocmai de aceea, media valorică de anul acesta este una crescută: spectacole solide, bine ”finisate”, care știu ce vor și ce au de spus, în interpretări actoricești memorabile. Credem în teatru și în teatrul independent!”, declară Radu Popescu, directorul Festivalului.
Ediția de anul acesta este realizată cu sprijinul financiar al A.F.C.N., ARCUB, UNITER, și în parteneriat cu MyStage.
Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural ”București Oraș participativ” de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, ARCUB.