Proiect cultural creat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București și cofinanțat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în cadrul Programului „București acasă” 2023.

ARCHY FEST, festivalul care aduce arhitectura în stradă, va avea loc în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, pe strada Edgar Quinet. Evenimentul este parte a proiectului cultural ARCHY FEST – ARCHITECTURAL HYPOSTASES, ce marchează împlinirea a 130 de ani de la înființarea Școlii de Arhitectură, sărbătorirea a 20 de ani de la înființarea Facultății de Arhitectură de Interior și a 20 de ani de la crearea Secției de Design de Produs din cadrul UAUIM București. Totodată, evenimentul este prilejuit și de celebrarea, anul acesta, la 2 octombrie, a Zilei Mondiale a Arhitecturii.

Proiectul cultural, coordonat de Facultatea de Arhitectură de Interior din cadrul UAUIM București, propune conectarea comunității profesionale cu publicul local, consumator al spațiului construit arhitectural. Bucureștenii vor avea posibilitatea de a dialoga cu specialiști din domeniu, aflând astfel mai multe despre profesia de arhitect și ce presupune aceasta. Expoziții, instalații, prezentări, workshopuri, performance-uri și activități creative vor fi concentrate în cadrul ARCHY FEST, cu scopul de a ilustra ipostazele arhitecturale care formează domeniul și de a conecta publicul cu procesul creativ arhitectural. Reprezentanți ai facultăților din UAUIM, ai organizațiilor profesionale, asociații de profil, birouri de arhitectură vor propune publicului activități, ateliere creative sau vor expune instalații ce vor sublinia importanța arhitecturii și a spațiului construit în viața de zi cu zi, evidențiind conceptul de „acasă” și legătura specială a bucureștenilor cu orașul în care locuiesc.

Despre Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) este cea mai veche instituție de acest fel din România, fiind continuatoarea formelor succesive de învățământ de arhitectură, inițiate în 1892 prin Școala de arhitectură înființată de Societatea Arhitecților Români.

Detalii: uauim.ro.