Proiect cultural creat de Lab Switch SRL şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Proiectul este inițiat de platforma de arte vizuale SwitchLab și implementat în colaborare cu Galeria Posibilă. Activitățile propuse au ca scop sprijinirea colaborării între organizații independente și descentralizarea ofertei culturale în București, prin crearea unui nou hub artistic în Casa Presei Libere. În prima etapă, hub-ul Atelierele Scânteia va cuprinde 2 spații de expoziții, 8 ateliere de artist și un spațiu de producție fotografică. Proiectul este structurat în jurul a 3 activități culturale: 2 expoziții de grup și un eveniment de tip Open Studios, în cadrul căruia cei 10 artiști actuali ai colectivului Atelierele Scânteia (Albert Kaan, Andrei Arion, Michele Bressan, Delia Prodan, Alexandru Paul, Roxana Morar, Dani Ghercă, Nicu Ilfoveanu, Anca Țintea, Vlad Albu) își vor deschide atelierele pentru o perioadă de 3 zile.

Despre Lab Switch SRL

SwitchLab este un spațiu de proiecte care a fost fondat în 2017. După o perioadă de 5 ani de activitate în Palatul Universul din București (2018-2022), în anul 2023, SwitchLab s-a mutat în emblematica clădire Casa Scânteii din București.

Detalii: www.switchlab.info