Carros de Foc îl vor aduce din Spania pe Salvador, o marionetă uriaşă, de 11 m, care va sta în Piaţa Unirii între orele 10.00 şi 20.00. Tot astăzi Compania Funambule prezintă Scarecrows – povestea a două personaje pe picioroange, începând cu ora 12.30 în Piaţa Unirii, urmată de trupa L’Excuse cu Homocatodicus, un spectacol inedit jucat în staţiile de metrou Unirii şi Victoriei, de la orele 17.00, respectiv 18.30. Les Enjoliveurs vor apărea de la ora 18.00, în Piaţa Universităţii, cu clovnerii muzicale: ei cântă, dansează, improvizeză, aducând bună dispoziţie.

Seara, e acţiune în Piaţa „George Enescu”: Provisional Danza va prezenta, la ora 21.00, o creaţie coregrafică atipică, în care dansatori profesionişti folosesc ca mijloc de exprimare, în afara gestului, apa. De la ora 21.30 Antagon va juca Time Out – un spectacol pe tema actuală a timpului, în care se împletesc expresia corporală şi mişcările pe catalige cu muzica live, efectele pirotehnice şi elementele de dans japonez Bhuto.

 

Pe faţada Universităţii de Arhitectură, de la ora 21.30, trupa XtREme, una din cele două prezenţe româneşti în festival, va surprinde publicul cu VERTICAL, un spectacol care înfruntă gravitaţia: artiştii, suspendaţi în corzi vă vor emoţiona cu dansul lor, uneori dramatic, plin de forţă, alteori imponderabil.