𝗢𝗣𝗘𝗡 𝗖𝗔𝗟𝗟 – 𝗜𝗻𝘁𝗶𝗺𝗮𝘁𝗲 𝗖𝗵𝗼𝗿𝗲𝗼𝗴𝗿𝗮𝗽𝗵𝗶𝗲𝘀

𝘥𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘵 𝘢𝘳𝘵𝘪𝘴̦𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳, 𝘥𝘢𝘯𝘴𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘴̦𝘪 𝘤𝘰𝘳𝘦𝘨𝘳𝘢𝘧𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘪𝘯 𝘉𝘶𝘤𝘶𝘳𝘦𝘴̦𝘵𝘪

Termen limită de aplicare: 19.09.2022, ora 00:00

Perioada de desfășurare: 22.09 – 12.10.2022

Proiectul „Intimate Choreographies. Cartografierea unei noi realități” (dans/performance) își propune să aducă în atenția publică nevoia regândirii practicilor artistice în domeniul coregrafic în contextul social și politic actual, apropierea de publicul larg și susținerea noii generații de artiști coregrafi și interpreți, la nivel național. Astfel, prin organizarea unei serii de câte 3 zile consecutive de intervenții artistice duraționale interactive în spațiul public din București, Brașov și Sibiu, proiectul lansează un mesaj de solidaritate și apel la pace, integrează comunitatea artistică locală și invită publicul să interacționeze prin intermediul noilor tehnologii media.

𝘊𝘰𝘯𝘤𝘦𝘱𝘵𝘶𝘭 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘱𝘰𝘳𝘯𝘦𝘴̦𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘭𝘢 𝘪𝘥𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘢̆ 𝘴𝘱𝘢𝘵̦𝘪𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘴𝘶𝘱𝘳𝘢𝘷𝘦𝘨𝘩𝘦𝘳𝘦 /𝘶𝘳𝘮𝘢̆𝘳𝘪𝘳𝘦 𝘱𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘢 𝘥𝘦 𝘧𝘢𝘱𝘵 𝘰 𝘪𝘯𝘵𝘪𝘮𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘦𝘮𝘰𝘵̦𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭ă 𝘱𝘳𝘰𝘧𝘶𝘯𝘥ă, 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘰𝘥𝘢𝘵𝘢̆ 𝘵𝘳𝘢𝘯𝘴𝘱𝘶𝘴𝘢̆ î𝘯 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘶𝘭 𝘪𝘯𝘴𝘵𝘢𝘭𝘢𝘵̦𝘪𝘦𝘪, 𝘴𝘶𝘣𝘮𝘪𝘯𝘦𝘢𝘻𝘢̆ 𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘥𝘦 𝘱𝘶𝘵𝘦𝘳𝘦 𝘥𝘦𝘵𝘢𝘴̦𝘢𝘵𝘢̆ 𝘴̦𝘪 𝘯𝘦𝘶𝘯𝘪𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢̆ 𝘢 𝘵𝘦𝘩𝘯𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘦𝘪.

Prin folosirea sistemului public de camere de supraveghere (CCTV – closed-circuit television) se va capta și documenta experiența interacțiunii dintre public și interpreți. Intervenția artistică a celor 5 artiști selectați va consta în ghidarea audio în spațiul public a unui grup de maximum 20 de persoane simultan, printr-un sistem audio individual (căști și receiver).

Participanții vor fi ghidați audio printr-o construcție coregrafică și dramaturgică, ce va include indicații privind interacțiunea cu cei din jur, acțiuni coregrafice comune, integrând totodată momente de reflecție individuală experimentate simultan, prin fragmente din poemele artistului Anton Ovchinnikov (traduse în limba română și engleză), ce a ales să rămână în orașul natal Kiev pe durata războiului din Ucraina.

𝗗𝗲𝘀𝗳𝗮̆𝘀̦𝘂𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁:

În perioada 22 septembrie – 02 octombrie, cei 5 artiști selectați vor avea la dispoziție timp de 4h/zi să se pregătească pentru realizarea intervenției, la sediul WASP (Working Art Space and Production), de pe strada Ion Minulescu 67-93, București.

Evenimentul de interacțiune cu publicul va avea loc în spațiul public Parcul Timpuri Noi, Intersecția Nerva Traian cu Splaiul Unirii, în perioada 3 – 5 octombrie și 10 – 12 octombrie, între 3-5 ore/zi.

Celor 5 artiști selectați în urma apelului de OPEN CALL li se vor alătura ca invitați speciali dansatori din Ucraina, ce momentan se află în București.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗶:

Pentru a participa la selecție candidații trebuie să furnizeze următoarele documente:

▪️ CV (în limba română sau engleză)

▪️ portofoliu complet / alte materiale relevante aplicației de Open Call (format A4, PDF, nu mai mult de 10 Mb; lucrări video sau documentație în format AVI, WMV sau QuickTime ar trebui să fie de până la 500 mb în total). Vă rugăm să furnizați un link pentru descărcare utilizând servicii de transfer gratuite precum Dropbox.com sau Wetransfer.com

Materialele se trimit la: coordination@4culture.ro, până la data de 19.09.2022, ora 00:00

𝗦𝗨𝗣𝗣𝗢𝗥𝗧:

▪️ Artiștii selectați vor primi un onorariu pe baza unui contract de cesiune de drepturi conexe dreptului de autor

▪️ Organizatorii își rezervă dreptul de a opera diferite modificări ale datelor de performance menționate.

_________________________________________

Proiect cofinanțat în cadrul Programului București afectiv 2022. „Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB”.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.