Proiect cultural creat de Indie Box şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti afectiv” 2022.

“Spații Ludice: voce, corp și oraș” ne aduce Bucureștiul mai aproape prin dans, joacă și muzică

Proiectul Spații Ludice: voce, corp și oraș le propune locuitorilor Bucureștiului (artiști și non-artiști) să se repoziționeze în spațiile pe care le ocupă sau le tranzitează, făcând loc unei interacțiuni ludice cu accent pe exprimarea de sine prin voce, corp, poziționare și interacțiune.

Scopul principal al programului este de a ne transforma spațiul într-unul mai primitor și receptiv la universurile noastre interioare și la stările afective profund influențate de limitările ultimilor doi ani, prin promovarea unor evenimente artistice în care se creează deopotrivă spațiu de reflecție, creație și joacă liberă.

Luna septembrie și începutul de octombrie aduce acțiuni cu acces facil pentru publicul larg, care le oferă opțiuni de (re)conectare cu propriul copr, propria voce și propria imaginație:

  • 12, 14 septembrie – Atelier de explorare a metodei Feldenkrais, cu Valentina de Piante

De câțiva ani, Valentina de Piante, doctor în arte performative, coregraf și lector al 𝑈.𝑁.𝐴.𝑇.𝐶. „𝐼.𝑙.𝐶𝑎𝑟𝑎𝑔𝑖𝑎𝑙𝑒”, este interesată de metode corporale care evidențiază conexiunea cu propriul potențial creativ, cu integrarea ariilor senzorio-motorii-emoționale-cognitive ale creierului, cu conștientizarea celor patru sisteme nervoase (voluntar, parasimpatic, simpativ și enteric), și propune lecțiile de AWARENESS THROUGH MOVEMENT ale metodei Feldenkrais®. Detalii despre accesarea cursului aici.

  • 17 septembrie, 8 octombrie, DANS LIBER și muzică live, cu Denis Bolborea

Prin acest eveniment deschidem dansul către toate vârstele, în afara oricăror pretenții estetice sau performative, într-un cadru intim și relaxat. Denis Bolborea, sound designer, dansator și coregraf, propune publicului o scurtă încălzire și un univers sonor ce invită la redescoperirea dansului și mișcării libere, la puterea transformatoare a jocului și resursele nelimitate ale propriului corp.

  • 18 septembrie, 1 octombrie, KABLAT la trecători

Kablat la trecători este o inițiativă a performerului Denis Bolborea (Kablat), care își   propune să lanseze o serie de concerte participative, în care muzica este creată live, prin echipamente electronice interactive sonor la atingere, loopstation-uri și efecte vocale. Intervenția pune în prim plan potențialul creativ al vocii umane, aducând publicul larg în contact cu o gamă largă de abordări de creație muzicală: beatbox, live looping, a cappella și interactivitate prin senzori tactili.

O importantă componentă a proiectului este intenția de a implica publicul în discursul performance-ului, de a experimenta alte fațete ale relației performer-public și de a subția bariera dintre cele două categorii.

Proiectul este implementat de Indie Box, co-finanțat de Primăria Municipiului Bucureșți, prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022.

Indie Box este  o ’cutie’ cu proiecte independente care propune contexte și produse artistice ce provoacă gândirea și obiceiurile contemporane. Țintim către minți și corpuri mai libere, interacțiuni mai conștiente și cadre sociale care recunosc complexitatea și sprijină diversitatea.