Între 22 și 27 septembrie, Assamblage lansează prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK într-un format nou­­ adaptat noilor condiții globale. Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate care vor avea loc în spațiul Centrului Cultural al Municipiului București ARCUB – Hanul Gabroveni și în alte șase locații conexe precum Assamblage, Galateca, Muzeul Național de Istorie a României, Place of Display, AlbAlb, Dizainăr făcând și ele parte din traseul oficial ROJW cu expoziții și activări dedicate.

ROMANIAN JEWELRY WEEK este o sinteză anuală a creatorilor români și internaționali de bijuterie contemporană, cu un număr record 150 de designeri expozanți din întreaga lume. Evenimentul va prezenta colecțiile a peste 70 designeri români și are ca invitați peste 80 creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia, SUA. Printre acestea, se numără Milano Jewelry Week, PIN – Asociația de Bijuterie Contemporană din Portugalia, Budapest Art Jewelry Night, școli de bijuterie contemporană renumite Krama (Atena) și multe alte surprize.

Bijuteria de autor aduce mesaje foarte diverse, materiale prețioase și alternative, provocări în a depăși limita bijuteriei clasice. Sensuri noi, asocieri neașteptate de materiale converg în a creea perspective surprinzătoare.Vizitatorii vor primi o provocare în a repertoria ideile și preocupările unei comunități creative.” David Sandu curator și fondator Romanian Jewelry Week.

HARTA OFICIALĂ #ROJW

1. ARCUB – Hanul Gabroveni – Expoziția centrală

Programul de vizitare este de la ora 11:00 la ora 19:00 în fiecare zi de eveniment.

Accesul este gratuit și se face pe bază de rezervare online în prealabil pe site-ul romanianjewelryweek.com.

Fluxurile de vizitare vor fi stabilite prin împărțirea programului de expoziție în intervale orare de 1 oră și jumătate și respectarea numărului maxim de 50 vizitatori/interval orar.

2. Assamblage Institutul de Artă și Design

Recent mutat într-un nou sediu pe Strada Dimitrie Racoviță nr.18, Assamblage va găzdui o serie de expoziții, conferințe și lansări dedicate Romanian Jewelry Week.

Program:

22 septembrie 2020 – ora 19:00 – Vernisaj și deschidere oficială Romanian Jewelry Week

23 septembrie 2020 – ora 19:00 – program conferințe și lansări

24 septembrie 2020 – ora 19:00 – program conferințe și lansări

26 septembrie 2020 – ora 19:00 – ceremonie premiere și finisaj Romanian Jewelry Week

3. Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României organizează cu prilejul Romanian Jewelry Week o serie de tururi ghidate în expoziția permanentă Tezaurul Istoric și în expoziția temporară “Onoarea Națiunilor. Ordine și Decorații din patrimoniul MNIR”.

Program special tururi ghidate ROJW: 25, 26, 27 Septembrie, ora 15:30. *înregistrare obligatorie prealabilă la romanianjewelryweek.com.

4. Galeria Galateca – Preview Romanian Jewelry Week @ Galeria Galateca – INSIDE/OUTSIDE 2.0

Între 25 august și 27 septembrie 2020 Galeria Galateca găzduiește în secțiunea de vitrine un preview al primei ediții ROMANIAN JEWELRY WEEK, ca parte din seria de proiecte Inside/Outside 2.0. Instalatie mix-media semnata de Andrei Argaetic.

5. AlbAlb – Romanian Jewelry Focus

AlbAlb este un magazin dedicat artei și designului românesc situat pe Strada Șerban Petrescu nr 1, ce promovează inclusiv o selecție atent curatoriată de creatori de bijuterie. Pentru a marca prima ediție a Romanian Jewelry Week, AlbAlb organizează Romanian Jewelry Focus, un eveniment ce pune reflectoarele pe câțiva dintre cei mai îndrăgiți creatori autohtoni de bijuterie.

Program special ROJW:

marți, 22 septembrie – miercuri, 23 septembrie 12:00 – 19:00;

joi, 24 septembrie 10:00 – 20:00; 

vineri, 25 septembrie 12:00 – 19:00;

sâmbătă, 26 septembrie – duminică, 27 septembrie 10:00 – 18:00. 

6. Dizainăr – Vitrina de bijuterie

A venit momentul ca bijuteria contemporană să aibă o vitrină dedicată în cadrul showroom-ului Dizainăr. Inaugurarea oficială va avea loc în cadrul Romanian Jewelry Week.

Program de vizitare – 23-26 septembrie, orele 12.00-19.00@ Dizainăr showroom, Str. Puțul cu Plopi nr.17, zona Cișmigiu

7. POD – Place of Display – Expoziția internațională de bijuterie “Oceans of Love”

Expoziția “Oceans of Love” are loc între 22 septembrie si 2 octombrie, 2020 în locația din București a galeriei Place of Display, aflată pe Strada Popa Nan la nr. 15. Expoziția prezintă bijuterie contemporană creată de autori români și străini, transmițând un mesaj despre pericolul pe care îl reprezintă poluarea masivă cu plastic a oceanelor.

Toate expozițiile se vor desfășura în condiții de siguranță, respectând normele de distanțare socială. Vizitatorii sunt rugați să poarte mască pe toată durata evenimentelor și să respecte regulile fiecărei locații.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB.

Co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Electrica Furnizare și Montblanc România.  Design expoziție semnat de H3.

Parteneri culturali – ACJ – Asociația pentru Bijuterie Contemporana din Marea Britanie, PIN – Asociația Națională pentru Bijuterie Contemporana Portugalia, Institutul Camoes București, Artistar, Milano Jewelry Week, Krama Institute Atena.

Parteneri media – Radio Guerrilla, Igloo, Festivalier, designist.ro, feeder.ro, Iqads, Modernism.ro , Revista Atelierul, The Institute, Zeppelin, Zile și Nopți.

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/