Ȋntre 12 şi 13 septembrie, publicul de teatru are ocazia de a urmări, în aer liber, reprezentaţii ale unor comedii moderne realizate după texte clasice din repertoriul Teatrului Mic, al Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi al Teatrului Coquette, în cadrul penultimului weekend al Festivalului „Bucureştii lui Caragiale”.

Ȋntr-o perioadă în care cultura se consumă predominant online, cea de-a opta ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” a extins programul în afara repertoriului caragialesc şi oferă publicului bucureştean de teatru zece weekenduri de spectacole în aer liber, de la teatru clasic, la teatru contemporanteatru de copii şi teatru-concert. Desfăşurată în perioada 18 iulie – 20 septembrie, sub motto-ul #SusţinemCulturaRO, ediţia din acest an a festivalului este organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB şi prezintă, pe scena din Parcul Cişmigiupeste 30 de spectacole ale teatrelor de stat şi independente din Bucureşti.

Din agenda celui de-al nouălea weekend de festival (12-13 septembrie) fac parte o adaptare contemporană după commedia dell’arte, un spectacol realizat după texte populare şi o comedie cu scântei după A.P. Cehov.

Teatrul Mic participă la festival cu spectacolul „Angajat la doi patroni”, o adaptare de Richard Beandupă piesa din 1743 „Slugă la doi stăpâni”, a dramaturgului italian Carlo Goldoni. La un an după premieră, spectacolul se joacă pe scena din Parcul Cişmigiu sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20.00. Un proiect coordonat de Gelu Colceag, spectacolul „Angajat la doi patroni” este regizat de Vlad Corbeanu şi îi are în distribuţie pe actorii: Gabi Costin, Claudia Prec, Avram Birău, Andrei Brădean, Ana Bart, Marin Grigore, Bogdan Talașman, Gabriela Iacob, Andrei Seușan

Duminică, 13 septembrie, de la ora 10.00, este programat spectacolul pentru copii „Păcală” regizat de Ioan Brancu, după un scenariu de Cristian Pepino inspirat de textele populare româneşti. Spectacol jucat pe scene internaţionale, precum BOZAR, „Păcală” este pus în cheie parodică de Teatrul De Animație Ţăndărică şi aduce în prim-plan lumea satului românesc. 

Teatrul Coquette aduce pe scena festivalului duminică seara, 13 septembrie, de la ora 20.00, comedia în trei personaje „Ursul”, după A.P. Cehov, în coordonarea scenică a Ruxandrei Bălaşu. O tânăra văduvă îndoliată, un creditor furios şi un valet fricos sunt personajele unui spectacol surprinzător, jucat de actorii Marius Bodochi, Ruxandra Bălașu şi Gabriel Costan.

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” #8 se încheie în weekendul 19-20 septembrie cu spectacole din repertoriul Teatrului Ȋn Culise, Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Mai multe detalii despre spectacole sunt disponibile în programul festivalului publicat pe www.arcub.ro

Desfășurarea evenimentului, în perioada 18 iulie – 20 septembrie, implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

REZERVĂRI

Accesul la spectacole se face pe bază de rezervare online pe www.arcub.ro și www.entertix.ro. Programul Festivalului Bucureștii lui Caragiale – ediția a VIII-a este disponibil pe www.arcub.ro

Rezervările sunt disponibile în grupuri de 2 sau 3 locuri. Locurile pot fi rezervate cu două săptămâni înainte de fiecare spectacol. 

Spațiul dedicat Festivalului este împărţit în două zone de vizionare a spectacolelor: 

  • SCENĂ: în zona scenei sunt amplasate 225 de locuri;
  • ECRAN: în faţa unui ecran de mari dimensiuni sunt amplasate 120 de locuri ce permit spectatorilor să urmărească transmisia live a spectacolului de la scenă. 

Cele două spații sunt delimitate de garduri. Trecerea dintr-un spațiu în celălalt nu este permisă.

Despre Bucureştii lui Caragiale

Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” a fost inițiat în anul 2012, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucureştilor, carnaval la 1900” din Capitală, care a recreat atmosfera Micului Paris începând cu anul 1993 şi, ulterior, după o pauză de câţiva ani, în 2008, la Curtea Veche a Palatului Voievodal. Creat pentru a aduce opera caragialiană cât mai aproape de publicul bucureștean, festivalul în forma actuală, „Bucureştii lui Caragiale”, s-a desfăşurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, este găzduit de cea mai veche grădină a Capitalei, Parcul Cişmigiu. În contextul actual, festivalul „Bucureştii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja consumul cultural la nivel local.