Teatrul Naţional din China (NTC), afiliat Ministerului de Cultură, este o organizaţie de artele spectacolului cu bogate resurse în creativitatea artistică şi tradiţii culturale splendide în teatru. Teatrul este format dintr-un grup de bine-cunoscuţi artişti precum Ouyang Yuqian, Liao Chengzhi, Wu Xue, Shu Qiang, Jin Shan şi Sun Weishi, care au ajutat la crearea unei fundaţii solide la fiecare stadiu al fondării, dezvoltării, moştenirii şi inovării teatrului.

 

NTC se dedică producerii şi realizării de teatru chinez modern şi antic, dar şi piese de teatru străine de înaltă calitate. NTC se concentrează pe producerea de spectacole excelente, punând mare importanţă pe cultivarea talentului şi dezvoltarea cu determinare a pieţei.

 

Teatrul Naţional din China are trei teatre moderne, potrivite pentru o varietate de spectacole. Pe deasupra, centrul NTC este în Beijing, influenţând astfel întreaga ţară, şi promovând schimburile şi cooperarea teatrală internaţională, pentru a prezenta un teatru naţional şi internaţional avansat publicului chinez. Actualul Preşedinte este Zhou Yuyuan, Secretarul de Comitet al Partidului este Jing Xiaoyong. Wang Xiaoying, Zha Mingzhe, Shi Lifen, Ge Dali sunt Vice-preşedinţi. Luo Dajun serveşte ca Asistent al Preşedintelui.