Oskaras Koršunovas s-a născut pe 6 martie 1969 în Vilnius. În 1993 a absolvit Academia Muzicală Vilnius cu un Masterat în Regie Teatrală. Fiind încă student, Koršunovas a prezentat trilogia There to be Here, The Old Woman şi Hello Sonya New Year, bazată pe operele scriitorilor avangardiști ai secolului 20, Daniil Kharms şi Alexander Vvedensky.

 

În 1998, regizorul, împreună cu alţii asemenea lui, au fondat un teatru independent, numit Teatrul Oskaras Koršunovas şi prescurtat OKT. Koršunovas, asistat de regizori invitaţi, a construit un repertoriu solid ce cuprinde atât piese contemporane, cât şi clasice. Crezul regizorului de a pune în scenă piese clasice sub forme contemporane – recunoscând ceea ce este relevant în ele pentru prezent – şi piese contemporane sub forme clasice – prezentând în ele ceea ce este universal şi atemporal – a devenit paradigmatic în acea perioadă de creaţie. O parte din aceste spectacole au fost Shopping and Fucking de Mark Ravenhill, Visul unei nopţi de vară şi Excelenta şi Lamentabila Tragedie a lui Romeo şi a Julietei de William Shakespeare, Fireface de Marius von Mayenburg, Maestrul şi Margareta după Mihail Bulgakov, Oedipus Rege de Sofocle, şi Făcând pe victima de fraţii Presnyakov.

 

O parte din premiile pe care le-a câştigat până acum: Europe Theatre Prize pentru New Realities in 2006, rangul de Cavaler al Ordre des Arts et des Lettres în 2009, premiul principal al Meyerhold Assembly în 2010. În 2002, regizorul a devenit laureat al Premiului Naţional pentru Artă şi Cultură din Lituania. În 2004, a preimit Premiul Sf. Christopher pentru Contribuţia la Cultură din partea oraşului Vilnius. În 2012, Ministrul Culturii Arūnas Gelūnas i-a oferit Medalia Ministerului Culturii. Koršunovas predă de asemenea actoria la Academia de Muzică şi Teatru din Lituania.