Maria Cassi a cucerit publicul bucureştean cu spectacolul My life with men…and other animals prezentat la Sala ArCuB pe 8 şi 9 noiembrie

 

Actriţa italiană, experimentată în domeniul musical-ului şi al comediei, dispunând de o energie debordantă, a cucerit din primele minute ale show-ului publicul bucureştean, care a revenit în număr mare şi în cea de-a doua seară. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei peste 400 de oameni dornici să ia parte la acest spectacol unic.

 

Dacă la o primă vedere s-ar fi putut invoca prezenţa unei bariere lingvistice (textul scris de Maria Cassi şi Patrick Pacheco fiind în italiană şi engleză), dezinvoltura, plăcerea de a juca, talentul de mim şi vocea emoţionantă a artistei, au spulberat orice obstacol.

 

Atenţi la fiecare gest, cântec, replică, moment al montării, cei prezenţi au râs cu lacrimi şi au plâns, înduioşaţi de povestea atât de simplă

 

 

 Crepapelle sau importanţa de a râde

 

Joi 10 noiembrie şi vineri 11 noiembrie, de la ora 19.30, Maria Cassi va prezenta pe scena ArCuB spectacolul Crepapelle.

 

“Cum să nu te îndrăgosteşti de Paris?”

În jurul acestei întrebări prinde contur Crepapelle, spectacolul Mariei Cassi. O italiancă  vizitează Oraşul Luminilor, povestind cu un haz uluitor experienţa ei unică de acolo, cucerind publicul, punctând prin mimică şi gest fiecare întâmplare – fie ea comică sau emoţionantă. Descriind locuri şi întâlniri, actriţa conturează prin contrast tablourile a două oraşe: Paris şi Florenţa. Pitoreasca regiune Toscana şi sofisticatul Paris cu şarmul  şi bulevardele lui, care fascinează mereu oamenii cu farmecul său. Un oraş care surprinde mereu prin extravaganţă.


Singură în scenă, Maria Cassi creionează tipologii diferite, intrând cu o uşurinţă incredibilă în pielea mai multor personaje: un bătrân cerşetor, o femeie cochetă, şoferi de autobuz, copii şi vânzătoare. În periplul său, actriţa se transformă cu naturaleţe şi stârneşte râsul audienţei, interpretând la fel de bine atât în dialectul florentin cât şi într-o franceză foarte…personală, cu puternice accente ironice. În plimbare prin cartierele elegante ale Parisului, se opreşte în bistrouri şi prezintă alternativ în povestirea sa figuri de turişti din Toscana (caracterizati prin gestică excesivă, impertinenţă şi sarcasm) cu cele de francezi snobi, sceptici şi aroganţi. Ea crează astfel o carte poştală colorată, care surprinde publicul şi îl face să se prindă în joc.


Comedia Crepapelle ne aminteşte de importanţa de a râde dar şi de a ne emoţiona. Muzica şi gag-urile se împletesc cu sonorităţile dramatice care îmbogăţesc spectacolul.
Interacţionând cu publicul şi împărtăşind cu cei din sală cele mai diverse stări, generoasa Maria Cassi este răsplătită la final cu ropote de aplauze.

 

Un spectacol de Maria Cassi cu colaborarea lui Lucio Diana

Producător: Teatro del Sale

în colaborare cu Change Performing Arts

Producţie executivă: CRT Artificio

 

Biletele pentru spectacolul Crepapelle pot fi achiziţionate la preţul de 50 lei (Categoria I), 35 lei (Categoria II), 26.50 lei (Categoria III) şi 15.90 lei (reducere numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14).