Sfârşitul lunii noiembrie aduce la Sala ArCuB următoarele spectacole de teatru:

 

  • Viţelul de aur, de Ilf şi Petrov, regia Eugen Gyemant

Miercuri, 23 noiembrie, ora 19.30

Considerată de critici ca fiind una dintre cele mai amuzante cărţi ale secolului XX, Viţelul de aur, scrisă de celebrul duo literar Ilf şi Petrov, doi maeştri ai comediei, prezintă un episod al aventurilor simpaticului escroc Ostap Bender prin Uniunea Sovietică a anilor 1920.

Cu: Tudor Aaron Istodor, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu, Lucian Iftime, Smaranda Caragea, Radu Iacoban


  • Două poveşti de amor, după A. P. Cehov, regia Mircea Cornişteanu  

Vineri, 25 noiembrie, ora 19.30 

Două poveşti de amor este un spectacol coupé format din două piese scurte, scrise de A. P. Cehov:  Ursul şi Cerere în căsătorie. Cerasela Iosifescu, Silviu Biriş şi Ion Arcudeanu sunt protagoniştii celor două creaţii în care dramaturgul dezvăluie complet şi abrupt spiritul slav, unde extremele fac casă bună. Într-o succesiune rapidă se trece de la ură la iubire, de la prietenie la duşmănie, de la înţelegere la ceartă.

 

  • Marfă vie, după A.P. Cehov, regia Dragoş Câmpan

Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 19.30

Montarea este incitantă, cu răsturnări spectaculoase de situaţie, cu partituri tragi-comice susţinute firesc de actori talentaţi. Natura umană, în ipostazele surprinse de Cehov, dezvăluie profunzimi contradictorii.

          Cu: Ana Covalciuc,Tudor Smoleanu, Florin Busuioc

Figuraţie: Casandra Topoloveanu, Cristina Giurgea

 

  • Cele două orfeline, după Adolph D’Ennery, regia George Ivaşcu

Luni, 28 noiembrie, ora 19.30

Spectacolul este o comedie muzicală, cu un text parodic bazat pe romanul lui Adolph D’Ennery şi o muzică antrenantă în cheie de jazz. Pe scenă evoluează 20 de actori şi o pianistă, având rolul unui maestru de ceremonii.

Cu: Irina Sârbu, David Zori, Sergiu Fleşner, Tudor Pârvu, Maria Gârbovan, Alexandru Ceplinski, Vlad Logigan, Smaranda Caragea, Alexandra Badea, Valentina Pena, Alin Olteanu, Alexandru Unguru, Oana Dragnea, Radu Câmpean, Raluca Ghervan, Natalia Cebanu, Sânziana Tarţa, Irina Cărămizaru, Ioana Marcoiu, Aurelia Bădulescu.                         

 

În luna decembrie, ArCuB a pregătit iubitorilor de teatru o întâlnire cu Tudor Chirilă în spectacolul O lume pe dos, pe 10 decembrie, la ora 19.00. Este vorba de “un spectacol ce descrie fără menajamente lumea în care trăim – o lume bolnavă de singurătate, în care oamenii recurg la soluţii limită, fiindcă nu-şi mai găsesc locul, liniştea, măsura, sentimentele sau identitatea.” Regia este semnată de Iarina Demian.

Pe 11 decembrie, de la ora 19.00, pe scena ArCuB are loc o nouă reprezentaţie a spectacolului Cină cu prieteni, de Donald Margulies, în regia lui Claudiu Goga. În rolurile celor patru prieteni joacă: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean şi Marius Cordoş. Acest text dramatic, laureat al Premiului Pullizer în anul 2000 este montat în premieră în România. Piesa este un prilej de reflecţie asupra dragostei şi căsniciei, asupra naturii relaţiilor umane.

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi pot fi rezervate online pe www.arcub.ro . Preţ: 35,00 lei (Categoria I) şi 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.