Între 13 – 16 septembrie, ArCuB vă invită la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street!. Timp de patru zile spectacolele de teatru de stradă vor avea loc în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Piaţa 21 decembrie 1989 (Fântâna de la Universitatea de Arhitectură), Piaţa Unirii, Centrul Istoric şi pe toate bulevardele centrale.

 

Peste 20 de trupe din şapte ţări (Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania si România) vor oferi bucureştenilor spectacole atractive şi interactive. Acest eveniment aduce o atmosferă feerică în Capitală şi transformă centrul oraşului într-un univers colorat, în care artiştii jonglează cu artele cele mai diverse pentru a oferi spectatorilor un amestec surprinzător de emoţii şi reflecţii. Prin reprezentaţiile lor, actorii încearcă să interacţioneze cu publicul, modificând raporturile dintre spaţiu, ritm şi receptare.

 

Vedetele evenimentului vin din Spania.

 

Celebra companie VOALA, compusă dintr-un grup de artişti specializaţi în arta vizuală experimentală, aduce la Bucureşti producţia Muare – un show de acrobaţie aeriană care combină în mod inedit mişcări corporale şi tehnologie ultramodernă, în cadrul unui concept artistic de mare impact vizual. Acompaniaţi de o muzică originală, aceşti artişti ai aerului desenează cu trupurile lor imagini de neuitat.

 

LA FURA DELS BAUS, o legendă a teatrului de stradă, cu o experienţă de peste 30 de ani şi 50 de premii câştigate, va prezenta duminică 16 septembrie în Piaţa Constituţiei, The Hidden City/The Giant and the Angel spectacol inspirat din arhitectura şi spiritul oraşului Bucureşti. Show-ul combină efecte pirotehnice cu acrobaţii aeriene surprinzătoare.

 

Sâmbătă, 15 septembrie şi duminică, 16 septembrie de la ora 21.30 puteţi urmări în Piaţa Constituţiei două producţii spectaculoase: Muare şi The Hidden City/The Giant and the Angel.

 

La acestă ediţie va fi prezent şi inegalabilul DAVID MORENO cu spectacolul Floten Tecles. Artistul cântă la mai multe instrumente fiind suspendat la şase metri înăltime împreună cu pianul său. Capacul pianului cu coadă devine un ecran de cinema, pe care se proiectează imagini de poveste. Muzică, teatru, film, toate sunt reunite într-un spectacol plin de poezie şi umor.

 

Compania spaniolă CIRCO DELICIA dă naştere spectacolelor sale cu o dragoste specială pentru disciplinele care unesc aerul cu muzica, teatrul, pictura, dansul şi proiecţiile. Arbolar Arvolar, producţia prezentată la Bucureşti creează spaţii largi şi dinamice cu o naturaleţe greu de egalat.

 

Acestor artişti li se adaugă mulţi alţii, care vor împânzi tot centrul oraşului, de la Piaţa Unirii la Piaţa Romană, din Piaţa George Enescu până în Piaţa Constitutiei: Antagon (Germania), Senza Tempo (Spania), Cie entre terre et ciel (Franţa), Les Snob (Franţa), Aromatic Company (Elveţia), Teater Tol (Belgia), Les Geants du Sud (Franţa), Planet pas net (Franţa), Het Mobiele Naaiatelier (Olanda), Sam Shine (Olanda), Les Clandestines (Franţa), Cirquet Confetti (Spania), Les Enjoliveurs (Franţa), Popol (Franţa).

 

România este reprezentată de trupa de acrobaţi XTREME PROJECT cu spectacolul Trafic vertical şi de Parada Şcolilor de Samba din Bucureşti, care va avea loc sâmbătă 15 septembrie şi duminică 16 septembrie de la ora 20.30 pe traseul PiaţaUnirii – Piaţa Constituţiei.

 

B-FIT in the Street! Acesta este mai mult decât îndemnul pentru a fi în formă maximă din punct de vedere cultural. Este denumirea unui festivalul plin de culoare, de care tuturor ne-a fost dor. Vor fi în Bucureşti trupe mari si mici, spectacole nemaivăzute reunite pentru dumneavoastră în 6 locaţii din capitală.

 

Nu lipsiţi aşadar de la cel mai spectaculos eveniment marca ArCuB, pe care Primăria Municipiului Bucureşti vi-l oferă la începutul Zilelor Bucureştiului.