FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE STRADĂ

B-FIT IN THE STREET – 2012

TRUPE PARTICIPANTE

 

LES GEANTS DU SUD (Franţa)

Iggy, Charles Edouard şi Gogol

Compania Les Geants du Sud, animată de pasiunea pentru arta stradală, crează spectacole speciale. Păpuşile sunt concepute şi construite în atelierul din Sauve (Franţa). De acolo pleacă în întrega lume, bucurând milioane de spectatori.

http://www.lesgeantsdusud.com/

 

PLANET PAS NET (Franţa)

Mamas

La graniţa dintre piciorange şi marionete, 4 păpuşi africane, costumate în rochii colorate şi pline de bijuterii vă invită la o călătorie dincolo de viaţa cotidiană. Ele rătăcesc graţios prin oraş, cântând melodii din Africa de ieri şi de azi, imnuri despre frumuseţea şi diversitatea popoarelor.

http://www.planetpasnet.com/

RANCOT’ART (Franţa)

Popol in Operation Escargot

Lui Popol, ultimul antrenor al speciei rare de Melc Uriaş din Schneckerbiebershe, i-au mai rămas doar doi ani pentru a-i găsi o parteneră animalului său de companie. Sezonul de împerecheat a început în urmă cu patru ani, echivalent cu distanţa pe care o are de parcurs până în Franţa. Oare vor reuşi?

http://www.racontart.net/

 

 

HET MOBIELE NAAIATELIER (Olanda)

The Sound of Sewing

Un spectacol fascinant în care teatrul, arta cusutului şi muzica se întrepătrund cu umor. Cele două croitorese dansează, cântă, se ceartă şi flirtează în timp ce cos ornamente delicate şi unice pe hainele spectatorilor.

http://www.hetmobielenaaiatelier.nl/

 

LES ENJOLIVEURS (Franţa)

Dites–le avec des Fleurs

Un spectacol interactiv care trezeşte toate simţurile publicului. Teatrul burlesc, fanfara, florile, umorul, poezia, coregrafia şi muzica transformă un colţ de stradă într-o grădină fantastică.

 

LES ENJOLIVEURS (Franţa)

Les Explorateurs

Exploratorii continuă, la Bucureşti, expediţia care a început în anul 2000 şi a parcurs peste 70.000 de kilometrii în întreaga lume. Ei cutreieră cele mai sălbatice locuri descoperind cu uimire arhitectura urbană şi felul în care aceasta este folosită.

 

http://www.lesenjoliveurs.com/

LES CLANDESTINES (Franţa)

VIA! Concert en mouvement

Nouă femei încântă publicul cu cântece de dragoste, cântece de lucru, cântece populare sau cântece de luptă păstrând memoria marilor evenimente politice şi sociale de la mijlocul secolului al XIX-lea din Italia. Mişcările lor sunt inspirate din dansurile tradiţionale inventând un vocabular contemporan unde poezia, imaginaţia şi umorul invadează strada.

http://www.lesclandestines.fr/

 

 

CIRQUET CONFETTI (Spania)

Miss Umbrella

Compania Cirquet Confetti îi face pe oameni să zâmbească de mai bine de 25 de ani cu parade, spectacole de teatru de stradă şi spectacole de teatru de interior. Ghidată de filosofia circului modern, compania crede că spectacolele comice, pline de poezie sunt pentru toate tipurile de audienţă.

http://www.cirquetconfetti.net/

 

AROMATIC COMPANY (Elveţia)

19 Reasons

Elementele de acrobaţie şi muzica live transformă spectacolul într-o reprezentaţie interactivă şi captivantă. Saxofonistul Caleb Trott (Australia) împreună cu acrobata Jeanine Ebnöther (Elveţia) explorează relaţia dintre formă şi sunet printr-o colaborare unică ce provoacă gravitaţia şi neconvenţionalul.

http://www.jeanine.ch/

 

FANFARE LE SNOB (Franţa)

Glisssendo

Spectacolul Glisssendo prezintă 9 personaje, siluete negre ce alunecă prin mulţime împletind muzica de fanfară cu un balet ireal. Ansamblul mixează melodii compuse de fanfare tradiţionale cu piese compuse de muzicieni precum Philip Glass şi Michael Nyman, autori contemporani orientaţi spre muzică de film şi teatru.

http://www.fanfarelesnob.com/

LES CHOSES DE RIEN (Franţa)

Bull

Spectacolul analizează într-o manieră comică modernismul vieţii în spaţiul cotidian. Într-un glob transparent, Boris Gibé execută dansuri acrobatice, manevrează obiecte într-o demonstraţie ludică a modului în care cotidianul a devenit dependent ireversibil tehnologiei.

http://www.leschosesderien.com/

 

DAVID MORENO (Spania)

Floten Tecles

Muzică, teatru, film, toate reunite într-un spectacol cu efecte unice. În Floten Tecles David Moreno cântă la voce, pian, percuţie, în timp ce pluteşte la şase metri deasupra scenei. Capacul de pian devine un ecran de cinema, care prezintă un surprinzător film de treizeci de minute.

http://www.flotentecles.com/

 

SENZA TEMPO (Spania)

A+, Cosas que nunca te conte

Un portret al nomadismului urban al secolului XXI transpus într-un spectacol ce combină teatrul cu elemente de dans, circ şi efecte video. Caravana este simbolul utopiei, libertăţii şi tranzitului de la origini spre un viitor incert şi nesigur. O caravană ce serveşte drept ecran de proiecţie, iar audienţa este purtată în diferite nivele ale realităţii.

http://www.senzatempoteatrodanza.com/

 

ENTRE CIEL ET TERRE (Franţa)

Niege de feu

Spectacolul descrie o femeie flacără extrem de frumoasă, precum sunt toate femeile Estului. Preoteasă tribală, scânteie de sex feminin, dansul ei este o îngemănare de foc şi ritmuri ameţitoare.

 

SAM SHINE (Olanda)

Waternynphs and Waterdragons

Nimfele apelor mângâiate de soare şi valuri răspândesc magia celor cinci oceane oriunde poposesc. Ele sunt acompaniate de doi mici Dragoni marini. Firi curioase, ei cercetează fiecare spaţiu în căutarea apei. Energia lor este contagioasă!

http://www.samshine.nl/

 

CIRCO DELICIA (Spania)

Arbolar Arvolar

Experienţa profesională a companiei spaniole Circo Delicia vine din pregătirea şi dedicarea artiştilor în artele teatrului de stradă. Cu o dragoste specială pentru disciplinele care unesc aerul cu muzica, teatrul, pictura, dansul, proiecţiile, ei crează spaţii largi şi dinamice cu o naturaleţe greu de egalat.

http://www.circodelicia.com/

 

THEATER TOL (Belgia)

Bike Parade

Bike Parade este un basm care permite publicului să viseze. O combinaţie de dans, muzică, confetti, biciclete şi costume impresionante. Acrobaţi care împart iubire pe străzi.

http://www.theatertol.com/

XTREME PROJECT (România)

Trafic vertical

Într-un „trafic” continuu şi ameţitor, acrobaţii fac salturi spectaculoase de la 14 metri înălţime, sunt aruncaţi în aer cu ajutorul unei trambuline şi fac o demonstraţie de virtuozitate a mişcării cu ajutorul elementelor de gimnastică – toate acestea, pe verticala. Măiestria performanţei va fi susţinută de ritmurile ameţitoare ale muzicii şi pusă în evidenţă de lumini spectaculoase şi efecte pirotehnice.

http://www.xtremeproject.ro/

 

ANTAGON (Germania)

Frames

Spectacolul funcţionează ca o uriaşă lupă prin care ni se dezvăluie secretele impuse de masca socială a fiecăruia dintre noi. Ce se întâmplă când încercăm să spargem barierele constrângerilor? În decorul format din patru rame de mari dimensiuni, o analogie la sistemul societăţii evoluate, cei zece protagonişti folosesc alternativ proiecţiile video, imaginile poetice şi arta cataligelor.

http://www.antagon.de

 

WILMARK ACADEMY (România)

Parada Şcolilor de Samba

Un spectacol de muzica

Dansul provenit din Brazilia, specific petrecerilor de cult şi având ca scop exprimarea bucuriei prin mişcare şi muzică – are milioane de fani în întreaga lume. Şcolile de Samba din România, reunite sub bagheta deja celebrului Wilmark, vin să demonstreze că pasiunea pentru acest dans plin de farmec şi energie poate fi împărtăşită indiferent de vârstă. 

 

VOALA (Franţa)

Muare

Spectacolul Muare reprezintă un schimb de intensitate între trupa rock Duchamp Pilot şi compania Voala. Muzica este explozivă a celor de la Duchamp Pilot însoţeşte construcţia Op-Art în care 13 acrobaţi, suspendaţi la 30 de metri încântă audienţa cu coregrafii aeriene spectaculoase şi efecte speciale impresionante.

http://www.voalaproject.com/

LA FURA dels BAUS (Spania)

The hidden City/ The Giant and the Angel

Muzica, lumini şi multă acţiune! Clădirile megalomane care sufocă oraşul prin persistenţa lor eternă sunt mascate printr-un camuflaj arhitectural fantastic. Un spectacol ce are ca scop crearea iluziei de tridimensionalitate. La Bucureşti, printre zidurile înalte, va apărea un înger al viitorului.

http://www.lafura.com