Un nou Seminar de educație muzicală în pedagogia Dalcroze se va desfășura pe 19 și 20 martie, la București (Hanul Gabroveni). Seminarul face parte din programul de formare continuă, Certificatul Dalcroze în România 2021-2022 propusă de Institutul Jaques-Dalcroze Geneva în parteneriat cu Asociația Cultură prin Muzică celor care doresc să cunoască și să aprofundeze pedagogia muzicală Dalcroze. Această formare se finalizează cu obținerea Certificatului Dalcroze în România recunoscut de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva.

Cu peste 150 de ani de practică la nivel mondial, pedagogia Dalcroze rămâne una dintre cele mai eficiente și mai dinamice metode de învățare a muzicii. Punând accentul pe legătura dintre muzică, mișcare, minte și corp, metoda Dalcroze se află în centrul multor abordări artistice (muzică, dans, teatru etc.), dar și terapeutice (psihomotricitate, dizabilități, adjuvant în terapia post-traumă).

ÎNSCRIERI SEMINAR DALCROZE 19, 20 MARTIE 2022

Seminarul va fi susținut de doi profesioniști de talie internațională, Jean – Marc Aeschimann (Institutul Jaques-Dalcroze Geneva, Elvetia) și Tamae Gennai – Deveaud.

Programul complet & detalii despre modalitatea de înscriere: https://bit.ly/3Hflh1l

PROGRAM SEMINARII DALCROZE CARE URMEAZĂ

9 – 10 aprilie 2022

7 – 8 mai 2022

Ce este Dalcroze?

Dalcroze este cea mai veche dintre pedagogiile muzicale de tip activ din lume. Într-un curs Dalcroze exercițiile de mișcare corporală sunt folosite ca să introducă noțiunile muzicale, ca de exemplu melodia, frazarea, ritmul, dinamica, textura, înălțimea. Învățarea are loc prin ascultare, experimentare, analiză și apoi redare și creare.

Cei trei piloni ai pedagogiei Dalcroze sunt:

RITMICĂ | Descoperirea principiilor Jaques-Dalcroze în utilizarea mișcării corporale; dezvoltarea muzicalității mișcării corporale, conștientizarea și stăpânirea gestului, adecvarea energiei muzicale și corporale.

SOLFEGIU | Mișcarea corporală desfășurată în spațiu în relație cu muzica (audiție, improvizație vocală, memorare urmată de analiză și restituție); dezvoltarea auzului interior și a senzației de spațiu sonor.

IMPROVIZAȚIE INSTRUMENTALĂ | conștientizarea puterii expresive a sunetului și a ritmului prin intermediul instrumentului, vocii, efectelor sonore și percuției; practicarea improvizației cu scopul de a genera răspunsuri corporale, fizice și de a sugera, însoți sau transpune mișcarea; improvizație în diverse limbaje: tonal, atonal, modal.

Programul Certificatul Dalcroze în România continuă și în 2022-2023, înscrierile sunt deschise

Cursurile încep în vara acestui an, cu prilejul Cursului Intensiv de vară ce va avea loc la Brașov în perioada 25 – 29 iulie 2022. Ulterior, programul intensiv va continua în București, însumând un număr de 215 ore împărţite în cursuri de weekend, un stagiu de observare şi cursuri de vară.

Numărul de participanți este limitat la 25, care pot obține, la finalul programului Certificatul Dalcroze în România – diploma recunoscută de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva.

Cei care doresc să se convingă de utilitatea metodei Dalcroze pot participa la Seminariile Dalcroze aflate în derulare.

Detalii și program: www.dalcroze.ro

Seminarul Dalcroze este organizat de Asociația Cultură prin Muzică și Institutul Jaques Dalcroze Geneva în cadrul programului de formare continuă Certificatul Dalcroze în România (CDR) – www.dalcroze.ro.

Cu sprijinul: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

Parteneri: RRM – Radio România Muzical și UNMB – Universitatea Națională de Muzică București

Susținători: Slavia Pharm, Cosmovici Intellectual Property