Mobius Gallery sărbătorește trecerea la un nou sezon de evenimente artistice, prin expoziția personală a artistei Lea Rasovszky – ”Flowers Growing Out of My Chest”, care va avea vernisajul vineri, 26 noiembrie 2021, între orele 16.00-20.00. Expoziția, curatoriată de Ștefania Dobrescu, poate fi vizitată până pe 22 ianuarie 2022, de miercuri până sâmbătă, între orele 14.00-20.00, la Mobius Gallery, Str. Dumbrava Roșie nr. 18, sector 2, București.

Expoziția prezintă o serie de lucrări noi prin care artista explorează dinamismul muzicii asupra relației dintre minte și corp, încercând să definească modul în care indivizii trec de la o condiție solitară într-o amețire nedirijată și se metamorfozează către ființe influențate de ritm și sunet. Această energie este transmisă printr-un pasaj sonor nevăzut care acoperă toate discrepanțele sociale și permite indivizilor să se conecteze și să împărtășească aceeași vibrație.

Lucrările Leei Rasovszky îi celebrează pe neadaptați, oamenii lipsiți de farmec, care nu se aliniază criteriilor așteptate, dar îi înfruntă cu îndrăzneală, pur și simplu pentru că libertatea de a fi tu însuți chiar în mijlocul celorlalți este prea bună pentru a o pierde.

”Flowers Growing Out of My Chest” este un regat care se susține prin dezvoltarea conexiunii oamenilor la un ecosistem de euforie sonoră.

Expoziția include desene, obiecte ready-made și piese ceramice, toate elemente ale acestei dimensiuni unice care poate fi accesată doar prin intrarea într-o stare de vibrație reciprocă prin fluidizarea sunetului.

Practica artistică a Leei Rasovszky este la bază profund socială, personajele sale sunt oamenii care scapă printre crăpături, greu de inclus în categorii, personaje cu numeroase ecosisteme interioare și exterioare. Lea Rasovszky este o artistă pasionată de periferii, oameni speciali, subiecte controversate, desene animate și manele. Câteodată separat, uneori de toate odată. Militează, provoacă și dezbate clișee sociale românești, făcând parte din categoria artiștilor care susțin această relaxare și deschidere a artei contemporane față de toate subiectele lumii.

Proiect realizat de Asociația Kontakt cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB.

Parteneri: 2ActivePR, MAD PROJECTS