O prezenţă inedită în scena culturală a Bucureştiului, Laurenţiu Constantin este iniţiatorul unor proiecte de promovare a muzicii preclasice şi invitatul celui de-al zecelea episod al seriei de „Dialoguri cu oameni care deschid oraşul”. Directorul Festivalului de Muzică Veche Bucureşti, Laurenţiu Constantin discută cu Mihaela Păun despre cea de-a 16-a ediţie a festivalului şi despre ce aduce nou muzica veche în cultura contemporană.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti, Laurenţiu Constantin a fost cântăreţ profesionist Da Capo şi Madrigal. Înfiinţează în anul 2006 Festivalul de Muzică Veche, un eveniment care a crescut pe parcursul celor 16 ediţii şi care în 2015 a devenit membru al prestigioasei REMA (Reţeaua Europeană de Muzică Veche). În 2009, organizează, alături de echipa Medieval Praxis, Tabăra medievală pentru copii care deschide o poartă către alte timpuri prin jocuri, ateliere de creaţie, drumeţii. Printre cele mai importante realizări ale agenţiei Medieval Praxis se numără şi Târgul de Artă Medievală Bucureşti, Festivalul Mediaş – Cetatea Medievală şi diverse alte proiecte educaţionale.

Seria de „Dialoguri cu oameni care deschid oraşul” a fost inițiată de ARCUB în contextul aniversării a 25 de ani de la înființarea sa în 1996. Printre invitaţii discuţiilor se numără personalităţi care au făcut pionierat în scena creativă locală, profesionişti care au construit proiecte definitorii pentru cultura de astăzi a oraşului, dar şi operatori culturali care au construit punţi de colaborare cu alte ţări. Invitații dezbat pe marginea unor teme precum rolul institutelor culturale în ecosistemul cultural local, a problematicii spaţiilor de consum cultural şi prezintă detalii din spatele unor proiecte de antreprenoriat cultural de succes, ale unor proiecte care au schimbat faţa oraşului.