Allan Xenius Grige – Consultant, lector la Copenhaga Business School și Președintele IFEA Europa

Panel: Master Class – 18 septembrie 2014, Sala ARCUB


Allan Xenius Grige, născut 1964, activează în industriile culturale de când s-a alăturat grupului internațional Up with People, ca interpret, pentru ca apoi să devină Tour Manager, Director Național și Director de Educație și Admitere în cadrul acestei organizații, care își avea sediul în Denver, Colorado. În 1995, s-a întors în țara sa nativă, Danemarca, pentru a servi în calitate de coordonator de marketing pentru Orchestra Simfonică Națională Daneză, iar în 1997 a fost numit CEO si Director Artistic al Centrului de Arte ale Spectacolului din Esbjerg. În această calitate, el a dezvoltat diverse festivaluri și evenimente locale, inclusiv un mare festival de arte rusești, și a coordonat turnee ale orchestrelor din Danemarca, până în 2013, când a devenit director general al Sălii Radio din Copenhaga.

 

În 2005, a fondat FED, Asociația pentru Festivaluri și Evenimente din Danemarca, fiind, de asemenea și președintele acesteia, iar în 2006 a pus bazele Consiliului de Artă și Cultură din Copenhaga pentru a oferi consultanță cu privire la dezvoltarea și organizarea de festivaluri și evenimente, precum și la buna funcționare a teatrelor și a sălilor de concerte sau spectacole din întreaga lume, și a fost consultant pentru Centrul Național de Conferințe și Concerte din Islanda.

 

În prezent, este consultant, lector la Copenhagen Business School (Management Turistic și Cultural) și Președintele IFEA Europa, iar recent, a fost numit Consultant Cultural al Theatre Projects Consultants, din Londra.

 

***

 

Allan Xenius Grige, born 1964, has been in the cultural industries since he joined the international touring show group Up with People as a performer in 1984, and ultimately became tour manager, national director, and Director of Education and Admission for this international organisation headquartered in Denver, Colorado. In 1995, he returned to his native Denmark to serve as marketing coordinator for the Danish National Symphony Orchestra, and was appointed CEO and Artistic Director of the Esbjerg Performing Arts Center in 1997. In this capacity, he developed various local festivals and events, including a large Russian Arts festival, and undertook management of orchestral tours in Denmark, until in 2003 he became General Manager of the new Danish Radio Concert Hall in Copenhagen.

In 2006, he founded Copenhagen Arts and Culture Consult to advise clients on the development and operation of festivals and events, theatres and concert halls and touring performances across the world, and was a lead consultant to the National Icelandic Concert & Conference Centre in Reykjavik.

 

In 2005, he was founding chairman of FED, the Association for Festivals and Events in Denmark.

 

Grige lectures at Copenhagen Business School, Department of Tourism and Culture Management, and currently serves as Chairman of the International Festival and Events Association. He was recently appointed Cultural Consultant with Theatre Projects Consultants in London.