Robert Palmer, unul dintre cei mai importanți consultanți din sectorul cultural european va fi prezent la Conferința Regională IFEA Europe, organizată de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în perioada 18-21 septembrie, la Sala ARCUB și la Hanul Gabroveni (Str. Lipscani 84-90), pentru a susține prezentări în sesiunile dedicate Capitalei Culturale Europene, networking-ului între profesioniștii în domeniu și proiectelor de succes. 

 

Consultant independent, cu o experiență de peste 30 de ani, Robert Palmer este, în continuare, implicat într-un spectru mare de proiecte culturale ce vizează dezvoltarea organizațională, strategia culturală, festivaluri și evenimente, dezvoltarea culturală a orașelor și aspecte ale economiei industriilor creative. 

 

Robert Palmer este, de asemenea, autorul unui studiu întreprins pentru Comisia Europeană, lucrare ce cuprinde evaluarea a 40 de orașe care au câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană, precum și fost președinte al juriului ce examinează proiecte culturale de acest tip. Portofoliul lui include 12 Capitale Culturale Europene, printre care recent desemnatele Leeuwarden 2018 (Olanda) și Plovdiv 2019 (Bulgaria), dar și Glasgow și Bruxelles, în calitate de director de proiect. Participanții la Conferința Regională IFEA Europe vor beneficia de expertiza celor doi vorbitori, invitați special la sesiunea de discuții Capitală Culturală Europeană, pe data de 19 septembrie, respectiv Trevor Davies și Robert Palmer. 

 

Palmer va susține o prezentare și în cadrul sesiunii Proiecte de succes, din data de 20 septembrie, oferindu-le participanților șansa de a afla tehnici de organizare și dezvoltare a evenimentelor culturale de la unul dintre cei mai importanți oameni din domeniul cultural.

 

Alături de Trevor Davies și Robert Palmer, Conferința Regională îi va aduna pe Allan X. Grige (Președintele IFEA Europe), Colm Croffy (Directorul executiv al Asociației Irlandeze de Festivaluri și Evenimente), William Culver-Dodds (Vicepreședintele IFEA), precum și pe vorbitorii locali: Laura Coroianu (Managing Partner EMAGIC), Aura Corbeanu (Vicepreşedinte executiv UNITER), Anca Ioniță (Lector universitar dr. – UNATC), Alex Ciucă (hoinaru.ro, Social Media Manager Ideo Ideis, Managing Partner Superior Media), Nora Ioniță (Communication Strategy Expert, Managing Partner EvolutionMedia), Alis Vasile (Arts Projects Manager, British Council), Oltea Șerban Pârâu (Centrul Cultural Media Radio România) și Oana Dobre (SoNoRo).