Toamna aceasta, bucurestenii vor avea ocazia sa celebreze cea de-a 555-a aniversare a orasului in cadrul primului festival de comedie organizat in Capitala. Evenimentul este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Culturala Carousel si promite sapte zile pline de umor. Din cadrul festivalului nu vor lipsi spectacolele in aer liber, Piata Enescu fiind de altfel unul dintre principalele puncte de atractie incluse in programul saptamanii vesele. 

 

Concerte, show-uri de umor, improvizatii sau chiar proiectii de filme, toate vor putea fi urmarite din frumoasa Piata Enescu in weekendul 26, 27, 28 septembrie. Intr-un cadru boem, chiar in fata Ateneului Roman, spectatorii vor avea ocazia sa ii vada si sa ii asculte live pe cei de la Quatrocelli, Man in Coats, Timpuri Noi, Fara Zahar, Tapinarii carora li se alatura numeroase momente hazlii. Toate spectacolele din Piata Enescu se vor desfasura in aer liber, accesul spectatorilor fiind gratuit.

Quatrocelli inseamna Lukas Dreyer, Matthias Trück, Tim Ströble and Hartwig Christ, iar publicul adora stilul si daruirea celor 4 violonisti care, cu o virtuozitate desavarsita, si-au castigat locul pe piata muzicala internationala. Cu un repertoriu vast ce include clasic jazz, latino, soundtrack-uri din filme si bineinteles, productii proprii, acestea reusesc sa capteze atentia publicului inca d la primele note muzicale transmitand pasiune, energie, dar si umor pentru ca pe scena sunt mereu plini de pozne. Dupa multiple turnee in intreaga lume, iata ca a venit timpul sa ajunga si in Romania, intr-un cadru unic, plin de buna dispozitie si zambete.

https://www.youtube.com/watch?v=3tHov269Ky0  

 

Proiectul Men in Coasts infiintat de Michael Dow abordeaza un umor unic, publicatii precum The Independent, Telegraph si The Guardian catalogandu-l ca pe un must atunci cand vine vorba de momente amuzante. Cu siguranta nu poate fi ratat in cadrul Bucharest Comedy Week pentru ca la capitolul originalitate si inventivitate cei doi se autodepasesc de fiecare data. 

https://www.youtube.com/watch?v=4Z6WmIfa1xc 

 

Un barbat curajos si un balon urias pot metamofoza si crea un show absolut incredibil! Pe scurt asta inseamna Bruce Airhead, iar momentele sale sunt considerate adevarate spectacole la care fiecare om ar trebui sa asiste macar o data in viata. De-a lungul timpului Bruce a descretit fruntile unor personalitati consacrate si a participat la o multime de festivaluri internationale, iar acum este randul bucurestenilor sa il vada in actiune.

https://www.youtube.com/watch?v=RNxPbTuM29E&feature=youtu.be 

 

Improvisneyland este o trupa de teatru de improvizatie formata in anul 2008, la initiativa lui Axel Moustache, actor la Teatrul National din Bucuresti. Trupa include 7 actori profesionisti, uniti de placerea de a improviza. Cei 7 au participat impreuna si la Campionatul National de Improvizatie din Romania ajungand pana in marea finală (29 martie 2008, Teatrul Metropolis) si au continuat sa sustina spectacole peste tot in tara, toama aceasta putand fi urmariti chiar pe scena Bucharest Comedy Week din Piata Enescu.

 

Ventrilocia inseamna mai mult decat vorbitul fara a-ti misca buzele, inseamna mai mult decat a avea o papusa pe genunchii tai care sa spuna lucruri amuzante, sa cante sau sa interactioneze cu publicul. Ventrilocia este magie si distractie totodata, realizate prin simpla relatia ce se stabileste intre ventriloc si personajul sau.  Participarea Crinei Zvobada in editia a treia a emisiunii „Romanii au talent” a fost rampa de lansare catre o cariera de succes, in care artista si bunica ei haioasa sunt personajele principale ale unor show-uri exceptionale care starnesc rasete pe banda rulanta si ropote de aplauze. Crina Zvoboda a investit tot mai mult timp in pregatirea momentelor de pe scena, ajungand sa sustina tot mai multe reprezentatii. De altfel, artista a fost invitata recent sa participe in cadrul unui  spectacol international care a avut loc in Kentucky, in Statele Unite, pe 18 Iulie 2014. Pentru Bucharest Comedy Week,  Crina si bunica vor pregati un nou moment special, ce promite sa adune mii de zambete  de pe chipurile bucurestenilor. 

 

De muzica se vor ocupa Fara Zahar, Tapinarii si Timpuri Noi, urmand ca serile din Piata Enescu sa se incheie cu cate o proiectie de film ce nu trebuie ratata, organizatorii pregatind cateva titluri de colectie: Some Like It Hot – cunoscut publicului roman sub numele „Unora le place jazz-ul” – (1959, cu Marylin Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon), Monty Python and the Holy Grail (1975, cu Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle) si The Pink Panther (1963, cu David Niven, Peter Sellers, Robert Wagner). 

 

Programul detaliat al manifestarilor din Piata Enescu precum si mai multe informatii despre festivalul Bucharest Comedy Week vor fi facute publice pe pagina oficiala de facebook: www.facebook.com/bucharestcomedyweek si pe site-ul evenimentul, www.BucharestComedyWeek.ro.