De la evenimentul cu tradiție, Cișmigiul copiilor, la turneul de o zi al uneia dintre cele mai îndrăgite trupe de divertisment pentru copii, Gașca Zurli, programul de 1 iunie din Capitală transformă parcurile bucureștene într-un tărâm de basm, cu zeci de spectacole pentru cei mici, organizate de Primăria Capitalei prin ARCUB.

 

CIȘMIGIUL COPIILOR

Cartierul principal al distracției este Parcul Cișmigiu, care pe 1 iunie, între orele 11:00 și 21:00, se transformă într-un imens teren de joacă, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și bunici. Din programul ediției cu numărul 16 fac parte reprezentațiile de dans, recitalurile corale și concertele formațiilor pentru copii de pe scena din centrul Parcului Cișmigiu, spectacolele de teatru, dans și jocuri de La Cetate, numerele de magie din Cortul Magic și atelierele de origami, arta actorului, fun science, reciclare creativă și multe altele, organizate pe aleile parcului. Nu lipsesc caricaturiștii și portretiștii de pe Podul Artelor, figurinele și baloanele de pe Corabia Piraților, jocurile gonflabile de pe Pajiștea Jocurilor, sesiunile de face painting și instantaneele foto din Foișor și sesiunile de karaoke de la intrarea principală în parc.

Ziua se încheie la scena din centrul Parcului Cișmigiu, cu un concert live The Motans, Alina Eremia și Nicole Cherry.

Programul complet Cișmigiul Copiilor

Eveniment facebook Cișmigiul Copiilor

 

CARAVANA GAȘCA ZURLI

Pe lângă spectacolele, muzica și veselia din Parcul Cișmigiu, copiii din București sunt vizitați pe 1 iunie, chiar la ei în cartier, de Gașca Zurli, trupa care, în zece ani de existență, a devenit un fenomen în domeniul divertismentului educativ pentru copii. Într-o singură zi, Caravana Gașca Zurli călătorește prin oraș la bordul camionului multicolor și se oprește în fiecare sector pentru show-uri interactive cu personaje îndrăgite de cei mici, cântece originale ușor de fredonat, jocuri, coregrafii pentru copii și mesaje educative.

„Am o căsuță mică”, „Dacă vesel”, „Cântec pentru Maya”, „Eu sunt Zurli”, „ramzamzam” vor răsuna, de dimineață până seara, pe străzile și parcurile din București. Copiii care nu au reușit până acum să întâlnească personajele preferate ale trupei Zurli, vor putea să cânte de 1 iunie alături de ele, în locurile special amenajate, dar și de la geamuri, din balcoane, de pe stradă sau din mașini.

Ultimul nostru spectacol a fost la Sala Polivalentă și toate biletele s-au vândut în mai puțin de o săptămână. Foarte mulți copii care ne iubesc nu au reușit sa ne vadă atunci, așa că mă bucur din toată inima că, de 1 iunie, de ziua lor, primim împreună un dar atât de frumos, șansa noastră de a ajunge în cât mai multe locuri din București și de-a ne întâlni cu cât mai mulți copii care ne așteaptă. Sunt foarte fericită și abia aștept să fie 1 iunie și să pornim de la kilometrul 0 al României în cea mai colorată și veselă caravană pentru copii”, a declarat Mirela Rețegan, femeia care, din dragoste pentru copilul ei, a creat fenomenul Zurli.

 

Prima oprire Caravana Gașca Zurli este în Parcul Floreasca, la ora 10:30, urmată de reprezentații la Intrarea principală în Arena Națională, în Parcul IOR, în Piața Libertății din Parcul Carol, în Parcul Sebastian. Ultimul spectacol Caravana Gașca Zurli se ține de la ora 16:20 în Parcul Crângași.

TRASEUL CARAVANEI

Caravana Gașca Zurli va porni din Piața Universității (din fața TNB) la ora 10:00 și va opri pentru reprezentații în următoarele puncte:

Sector 1- Parcul Floreasca, ora 10.30 (Bdul Mircea Eliade)

Sector 2 – Parcul Național, ora 11.40 (Strada Maior Ion Coravu)

Sector 3 – Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)

Sector 4 – Parcul Carol, ora 14.00 (Piața Libertății)

Sector 5 – Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Moțoc)

Sector 6 – Parcul Crângași, ora 16.20 (Calea Crângași)

 

Eveniment facebook Caravana Gașca Zurli

 

Parteneri media: MAGIC FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Mami, Draga mea pentru copii, orasulm.eu, inoras.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, clopotel.ro, copilul.ro, melc-codobelc.ro.