Între 5 și 9 iulie, artiști de Grammy concertează live în Piața George Enescu la cea de-a șasea ediție Bucharest Jazz Festival: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan. 

Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului. Din programul festivalului organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București nu lipsesc evenimentele conexe și workshopurile dedicate jazzului.

Printre artiștii cei mai așteptați ai ediției de anul accesta se numără Branford Marsalis –  legenda vie a jazzului, cunoscut în toată lumea datorită contribuției imense la dezvoltarea jazzului atât în USA cât și în Europa și Kurt Elling – special guest al ansamblului Branford Marsalis Quartet, care a fost distins în anul 2010 cu premiul Grammy pentru cel mai bun album vocal de jazz. Materialul discografic care i-a adus împreună pe Branford Marsalis Quartet și Kurt Elling, Upward Spiral a fost recent nominalizat la premiile Grammy. Concertul va avea loc, în premieră, în România, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 21:30, în Piața George Enescu.

Jazzul autohton ține capul de afiș la Bucharest Jazz Festival 2017 cu pianistul român stabilit în Suedia, Ion Baciu Jr., care promite, pentru concertul din 6 iulie, o sesiune efervescentă de jazz alături de doi mari artiști ai scenei muzicale newyorkeze: consacratul baterist Ari Hoenig și renumutul compozitor Or Bareket.

Unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului este concertul Stanley Jordan | Gábor Dörnyei | Kornél Horváth presents The Thunder Tour de vineri, 7 iulie. Nominalizat de patru ori la premiile Grammy, muzicianul Stanley Jordan se află la prima colaborare cu doi artiști senzaționali ai jazzului european, bateristul Gábor Dörnyei și Kornél Horváth, votat în 2016 cel mai bun percuționist din lume.

O premieră în programul festivalului o reprezintă influenta percuționistă și compozitoare Marilyn Mazur – colaboratoare de lungă durată a lui Miles Davis. Specializată în folosirea unei game variate de instrumente din toată lumea, artista daneză de origini poloneze și africane este deținătoarea unui Jazzpar Prize, cel mai mare premiu internațional în jazz. Marilyn Mazur cântă pe scena Bucharest Jazz Festival sâmbătă, 8 iulie, ora 20:00.

 

Bucharest Jazz Festival 2017 aduce un tribut stilurilor originale ale jazzului din secolul XXI cu o demonstrație de world music experimental în interpretarea percuționistului israelian, născut în Brazilia, Joca Perpignan și a formației Trigon care vor închide  cea de-a șasea ediție a festivalului internațional de muzică jazz – Bucharest Jazz Festival.

 

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/bucharestjazzfestival/

 

PROGRAM:

 

Evenimente conexe – locație, ARCUB, Hanul Gabroveni

LUNI, 03.07 – Deschiderea festivalului

19:00   Vernisaj expoziție de fotografie – „Jazzonance” – fotograf – Sánta István Csaba

Sala Coloanelor, ARCUB

 

MARȚI, 04.07

12:00 Conferinta journalist Simon Rentner – Dezbatere | Întrebări și răspunsuri
 

MIERCURI, 05.07

12:00 Jazzul dincolo de scena – recenzie de carte și disc de jazz românesc

Moderatori Mihai Iordache și Tavi Scurtu

 

JOI, 06.07

12:00 Workshop – Ion Baciu – Improvizatia in jazz | Tehnici de eficientizare a studiului.

 

VINERI, 07.07

15:00 Workshop Stanley Jordan – Q&A

 

SAMBATA, 08.07

12:00 Workshop – Joca Perpignan – Rhythm sense and Brazilian music styles

 

DUMINICA, 09.07 – Piața George Enescu

12:00 Zappa – roboțelul muzical –  eveniment pentru copii, sustinut de Catalin Milea

 

Concerte de jazz – locație, Piața George Enescu

MIERCURI, 05.07

20:00   KRiSPER

21:30   Luiza Zan & Big Bandul Radio

 

JOI, 06.07

20:00   AC Leonte

21:30   ION BACIU feat. Ari Hoenig & Or Bareket

 

VINERI, 07.07

20:00   Mike Godoroja & Blue Spirit

21:30   STANLEY JORDAN | GABOR DORNYEI | KORNEL HORVAT presents THE THUNDER DUO

 

SAMBATA, 08.07

20:00   Marilyn Mazur

21:30   Branford Marsalis Quartet with special guest Kurt Elling

 

DUMINICA, 09.07

20:00   TRIGON
21:30   Joca Perpignan GROUP