Tudor Codre Isac

Ziduri & Oameni

Vernisaj: 17 noiembrie, ora 6,30 p.m, Sala Bolților

interval de vizitare: 17:00-20:00, de marți până vineri

ARCUB și MOBIUS au plăcerea de a anunța deschiderea expoziției ZIDURI & OAMENI, care marchează prima prezență pe scena de artă contemporană a artistului fotograf Tudor Codre Isac. Vernisajul are loc pe data de 17 noiembrie, începând cu ora 18:30, la ARCUB – Hanul Gabroveni, în Sala Bolților.

Găzduită de ARCUB și realizată în parteneriat cu MOBIUS, expoziția propune o incursiune în straturile intime ale Bucureștiului, a cărui arhitectură scoate la suprafață amprentele unor viziuni, epoci și destine diferite. 

Urmele clădirilor demolate pentru a fi reconstruite și reconsolidate sau pentru a fi pur și simplu înlocuite cu alte construcții, rămân de multe ori impregnate pe zidurile clădirilor din vecinătate, ca o ultimă tentativă a orașului de a le spune povestea și a le conserva memoria, chiar și pentru puțin timp în plus. Zidurile păstrează o vreme amprentele clădirilor alipite de ele, la fel cum se păstrează în brațe căldura efemeră a unei îmbrățișări. 

Expoziția ZIDURI & OAMENI ne propune o privire atentă asupra unui București prin care, de cele mai multe ori, trecem fără să-l mai vedem. 

Un spațiu este ca un corp care așteaptă să fie descoperit, observat, îngrijit, iubit. Așteaptă cu răbdare ca ochii noștri să zăbovească pe crăpăturile sale, să alunece pe pereții săi sau să se târască de-a lungul zidurilor, astfel încât să poată descoperi fiecare detaliu în parte, fiecare mică adâncitură, fiecare imperfecțiune, fiecare urmă impregnată în carnația sa de ciment și fier, care toate împreună formează frumusețea sa unică și, mai mult decât atât, spun povestea acelui spațiu. Alegerea noastră cu privire la modul în care tratăm un spațiu, câtă energie, timp, emoție și perspectivă investim în el, este cea care face toată diferența în destinul acelui loc anume. Într-un fel, nu există nicio diferență între un spațiu și un om – ambele capătă alte sensuri atunci când cineva le privește cu atenție, de aproape. 

Tudor Codre Isac este un fotograf independent a cărui explorare artistică din ultimele două decenii parcurge aproape anatomic straturile arhitecturale și traseele întortocheate ale Bucureștiului, formulând de-a lungul timpului un jurnal vizual de o profundă sensibilitate, în care sunt consumate mici decupaje lirice ale vieții urbane. 

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 7 decembrie.