La începutul anului 2008, Paul Mates (Vocals, Guitar) şi prietenul său apropiat şi cumnat în acelaşi timp, Andrei (Bass), caută un toboşar pentru o trupă nouă cu care îşi propun să facă ceva ce nu au mai facut până atunci. Împreună cu Octav (Drums), în vara aceluiaşi an înregistrează prima piesă cu care urmau să îşi promoveze trupa pe internet. Neavând pe nimeni care să îi propulseze, baieţii încep să caute soluţii pentru promovarea trupei şi încep să caute ocazii de expunere.

În octombrie 2008, trupa urma să se închege în totalitate şi să treacă de faza de formare, când Claudiu (Lead Guitar) se alătură trupei şi împreuna se înscriu în concursul „Global Battle of the Bands 2008”. The Marker câştigă finala românească, în competiţie contra mai mult de 30 de trupe, iar în decembrie reprezintă România în finala mondiala unde fac o impresie foarte buna şi primesc premiul „The Best New Romanian Band 2008” chiar de basistul trupei Sex Pistols, şi emblema GBOB, Glem Matlock.

Câştigarea GBOB România avea să atragă atenţia unui jurnalist, Alex Revenco, de la Jurnalul Naţional, un ziar important românesc, care îi recomandă casa de discuri Roton. În iunie 2009, trupa şi Roton ajung la o înţelegere şi semnează. Trupa nefiind una de mainstream în România căuta în continuare oportunităţi de promovare şi expunere şi se înscriu în concursul/tv show, Cerbul de Aur, care este cel mai mare concurs de gen din Estul Europei, hosted by Romanian Television (TVR). Selecţia naţională este una foarte grea, fiind înscrişi mai mult de 100 de artişti, dar The Marker se califică şi reprezintă România în concurs în faţa reprezentanţilor altor 20 de ţări. În septemrie 2009, Juriul internaţional oferă trofelul de argint trupei, aducând astfel cel mai important trofeu al trupei de până acum. Cerbul de Argint aduce foarte multă atenţie din partea presei scrise, prin zeci şi zeci de articole despre noua revelaţie a României şi peste 25 de Tv Show în 2 luni şi jumătate.

La sfărşitul anului revista POPCORN clasifică debutul trupei The Marker în România pe locul 2, după INNA. În ianuarie 2010 în echipa The Marker intră producatorul George Hora cu care lucreaza piesa „If you didn’t love me”, în 2010 urmând să concerteze în Norvegia şi Franţa.

Concertul va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, în Piaţa Constituţiei, în deschiderea Rock Loves Chopin, de la ora 20.00.