Ajuns la a treia ediție, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB a poziționat și în acest an Bucureștiul în circuitul celor mai importante capitale europene care găzduiesc evenimente de acest gen. Timp de 4 zile, între 20 și 23 aprilie, Calea Victoriei a fost transformată într-o expoziție gigant de cele peste 20 de instalații ale artiștilor români și internaționali, pe traseul dintre Muzeul Național de Artă al României și Splaiul Independenței.

 

Vremea capricioasă din ultimele zile nu a reușit să țină la distanță publicul deja fidel al acestui festival, care an de an așteaptă cu nerăbdare evenimentul, devenit tradiție în peisajul bucureștean.

Ediția din acest an a reunit 21 de instalații de artă din cele 9 țări participante și a continuat cele două parteneriate internaționale strategice cu Festivalul Internațional din Berlin și Signal Festival din Praga, care au fost prezenți cu instalații și proiecții din Austria, Slovacia, Finlanda și Germania.

 

Deschiderea oficială a festivalului a fost marcată de un spectacol de lumini, lasere, proiecții, acrobații și dans, într-un cuvânt Illuminaire, show-ul spectaculos al companiei austriece Phoenix Fire Dancers.

Printre atracțiile celei de-a treia ediții a festivalului Spotlight se numără sesiunea de video-mapping de pe Muzeul Național de Artă al României, realizată în premieră de Maxin10sity, precum și jocul impresionant de lasere de pe clădirea CEC, realizat de artistul român Tom Brânduș.

Instalațiile care au stârnit în special interesul pasionaților de selfie-uri și care au au adunat zeci de fotografii postate pe rețelele de socializare au fost: uriașele litere volumetrice cu mesajul IUBESC, misterioasele siluete Guardians of time și Sitting guardians of time, ale artistului Manfred Kielnhofer, precum și ansamblul Monolith, adus din Cehia de Hiperbinary.

Printre clădirile emblematice reinventate cu ocazia acestui eveniment amintim: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Hotelul Novotel, Cercul Militar Național, Grand Hôtel du Boulevard, Clădirea CEC și clădirea Loteriei Naționale, care a găzduit o frumoasă poveste de dragoste, ilustrată de cei de la Les Ateliers Nomad.

 

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight 2017 este organizat cu sprijinul: Cercul Militar Naţional, Muzeul Naţional de Artă al României, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul CEC, Muzeul Național de Istorie a României, Loteria Națională, Hotel Novotel, Grand Hôtel du Boulevard.

Partener: ENEL

Parteneri media: Europa FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, AGERPRES, BIZ, BUSINESS REVIEW, HOTNEWS, Glamour, România Pozitivă, orasulm.eu, inoras.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro.