Teatrul Muzical Ambasadorii din București vă invită joi, 9 noiembrie 2023, începând cu ora 18.00, la ARCUB – Sala Mare, la Academia „Ambasadorii Muzicii”, un spectacol de muzică clasică dedicat copiilor.

Concertul va fi susținut de Orchestra Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti”, dirijată de Andrei Ștefan Racu, și este realizat în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Academia „Ambasadorii Muzicii” are scopul de a-i aduce copii și tineri mai aproape de frumusețea muzicii clasice și de a o face mai accesibilă pentru aceștia. În acest sens, operele muzicale – ce vor fi interpretare pe scenă de către elevii de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” – au fost alese astfel încât să fie ușor de recunoscut de către copii, dar și ușor de reținut.

 „Promovarea culturii, a muzicii și a artei în rândul copiilor și al tinerilor reprezintă pentru noi unul dintre obiectivele noastre principale. Prin spectacolele și activitățile pe care le organizăm, prin genul acesta de concerte, cum este Academia «Ambasadorii Muzicii», ne dorim să îi aducem pe cei mici mai aproape de artele spectacolului, de muzică, de teatru, de tot ceea ce aduce frumusețe în viața noastră. Concertul din 9 noiembrie este o ocazie unică pentru copii și tineri să participe la un spectacol creat special pentru ei, pe înțelesul lor, care să le capteze atenția și să îi apropie de muzica clasică”, a declarat Mihai Ciprian Rogojan, managerul Teatrului Muzical Ambasadorii.

„Ceea ce ne dorim cu acest spectacol este să le trezim celor mici dragostea față de muzica clasică. Pentru acest lucru, am ales opere ușor de recunoscut și de reținut, care, cu siguranță, îi vor încânta pe cei mici. Prin proiecția video care va însoți concertul facem legătura între muzică și emoții”, a declarat Florin Romașcu, coordonatorul proiectului Academia „Ambasadorii Muzicii”.

Intrarea la spectacol este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe bază de invitații ce pot fi descărcate de pe site-ul TicketStore.

Eveniment organizat de Teatrul Muzical Ambasadorii, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.