“Teatrul nu trebuie să dea răspunsuri, ci să pună întrebări” – Thomas Ostermeier
 

Thomas Ostermeier este unul dintre cei mai importanţi regizori şi manageri de teatru din lume. A condus primul mare teatru la 29 de ani, când a preluat Baracke am Deutschen Theater din Berlin. De zece ani este directorul artistic al teatrului Schaubühne din Berlin  şi montează neobosit. În total el a realizat aproximativ treizeci de producţii. În afară de propriul teatru, Ostermeier s-a implicat în organizarea unor festivaluri importante: cel de la Salzburg, Edinburgh International Festival, Deutsches Schauspielhaus din Hamburg, Kammerspiele München şi la Burgtheater din Viena.

 

De la început Ostermeier a fost interesat în principal de teatrul contemporan. Prin participarea la ateliere şi la „Festivalul Internaţional New Drama” (FIND); el şi echipa sa au stabilit noi standarde pentru a promova scriitorii de teatru în limba germană, producând nenumărate premiere naţionale şi internaţionale.

 

În timp însă, interesul său pentru piesele clasice şi moderne a crescut; „Nora „ lui Ibsen (2002) a fost cel mai mare succes al său din ultimii ani, prezent şi în cadrul Festivalului Naţional de Teatru din 2007.

 

Ostermeier a fost elogiat de presa britanică pentru spectacolul cu Hamlet. “Strălucitor şi şocant…Este un tur de forţă”, este părerea celor de la  British Theatre Guide.
Montarea lui Thomas Ostermeier este un „must see” pentru orice iubitor al teatrului contemporan!

 

Biletele, în valoare de 16, 25, 30 si 40 lei, se găsesc la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional.