Street Art București este un proiect creat de Save or Cancel Production și finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021.

Cu ocazia începerii noului an școlar, Street Art București o invită pe SEREBE să picteze un mural la Școala Gimnazială Specială Nr. 9, pe strada Trompetului. Din 16 Septembrie, SEREBE implică elevii școlii în realizarea unui mural care va încerca să adreseze teme ca integrare, speranță și comunitate.

Seria de intervenții artistice Street Art București, realizate în spații publice din cartiere, propune bucureştenilor să descopere orașul prin intermediul lucrărilor de artă expuse în spațiul public.

Absolventă a Universității Naționale de Arte din București, Serebe este o artistă a cărei imaginație nu încape pe un singur suport, direcția ei artistică fiind în permanentă evoluție și schimbare. Utilizând culori puternice și contrastante, Serebe pictează și desenează pe orice suport se imprimă vopseaua, de la pereți, haine, stickere, cărți de colorat, până la foi de calc. Serebe a avut contribuții la numeroase expoziții de grup și a dezvoltat proiecte personale, cum este apreciatul ADHD Cromatic 1 și 2. Este mereu prezentă și implicată în T-shirt fest, European Comic, și multe alte târguri și întâlniri ale artiștilor și creatorilor locali.

În perioada 28 august – 23 octombrie, programul de artă urbană Street Art București creează cinci intervenții artistice în spații publice din cartiere, împreună cu artiști apreciați, cum sunt Serebe și Pisica Pătrată, lansează două apeluri deschise pentru artiști și fotografi, oferă tururi gratuite, publică un album și o hartă de artă urbană, și prezintă concluziile proiectului într-o expoziție de de grup, în luna Octombrie, în București. 

Urmărește microsite-ul proiectului și înscrie-te la tururi sau participă în cadrul apelurilor deschise.

Toate activitățile și produsele programului Street Art București sunt gratuite.

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Sursa foto: Save or Cancel