La sfârşitul iernii, la Sala ArCuB, se joacă trei spectacole de teatru care continuă să bucure sufletele bucureştenilor :                                                                   

 

  • PRIZONIERUL DIN MANHATTAN, după Neil Simon 

Regia: Iarina Demian; Scenografia: Adriana Grand 

Joi, 21 februarie, ora 19.00

Cu: Tiberiu Păun, Afrodita Androne, Sorin Cociş, Jeanine Stavarache, Magda Catone , Mariana Dănescu. 

 

New York, metropola de vis în care oamenii par să trăiască o viaţă lipsită de griji şi probleme, ascunde dincolo de aparenţe acelaşi tumult existenţial, pe care îl trăim toţi. Nesiguranţa zilei de mâine, facturi restante, vecini zgomotoşi, certuri în cuplu, rude băgăcioase şi tot soiul de neplăceri se adună în casa soţilor, Mel şi Edna. Şi, ca şi cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns, cei doi se confruntă şi cu alte momente dificile.

 

«Prizonierul din Manhattan ar merita o viaţă lungă, un public numeros. E unitar, bine închegat şi interesează. Poate nu e atât de sclipicios, de neconvenţional pe cât se poartă azi, dar, cu certitudine, e sincer, asumat şi emoţionant.»                                                                                            

Răzvana Niţă – Port (Răzvana Niţă PORT.ro)

 

 

  • CINĂ CU PRIETENI de Donald Margulies

Regia: Claudiu Goga; Scenografia: Lia Dogaru

Vineri, 22 februarie, ora 19.00

Cu: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş

 

Două cupluri de prieteni îşi dezvăluie secretele în faţa publicului spectator. După ani petrecuţi împreună, zeci de vise comune şi iluzia unei prietenii pe viaţă, se produce brusc un eveniment neaşteptat, care spulberă liniştea personajelor. Tot ce urmează în spectacol îndeamnă publicul la reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre evoluţia unui cuplu în general. Sub o aparenţă amuzantă, replicile dintre personaje sunt foarte tăioase. Regizorul este delicat şi precis în lucrul cu actorii, iar creaţiile celor patru protagonişti sunt la înălţimea acestei propuneri, extrem de ofertante.

 

«Toate clişeele sunt acolo! Parcă le-a contabilizat cineva maniac… Relaţia dintre un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, aceştia şi copiii lor cu toată tevatura zilnică, cu aceleaşi drumuri la şcoală şi înapoi, la o mie de activităţi, relaţia de cuplu cu un alt cuplu, sfârşiturile de săptămână şi vacanţele cu toţi pruncii, slujbele, excursiile, micile daruri pe care le primim sau pe care le oferim prietenilor la întoarcerea dintr-o vacanţă, vorbăria enormă despre toate şi despre nimic, o rutină istovitoare şi periculoasă. Câţi reuşesc să scape integral de ea? Mai nimeni.. Cină cu prieteni este un text extraordinar, scris impecabil, cu multă ştiinţă, tăiat perfect pe replică, cu o dinamică iscusită a conflictului, a relaţiilor, premiat, care a circulat peste tot în lume, pe scene importante.» 

                                                              (Marina Constantinescu – România Literară)

 

  • COMEDIE PE ÎNTUNERIC de Peter Shaffer

Regia: Cristian Dumitru; Scenografia: Raluca Ştefan- Negoescu

Joi, 28 februarie, ora 19.00

Cu: Anda Caropol, Cornel Ciupercescu, Viorel Comănici, Tiberiu Păun, Vlad Jipa, Viorica Bantaş şi Cristina Florea.

 

Profitând de absenţa unui vecin, doi tineri îndrăgostiţi împrumută din casa acestuia câteva piese de mobilier şi obiecte valoroase, cu scopul de a-i face o impresie bună unui milionar, care urma să cumpere câteva din lucrările tânărului sculptor gazdă, dar şi tatălui fetei, aşteptat să onoreze invitaţia de a-şi cunoaşte viitorul ginere. Lucrurile merg ca unse, până când o neprevăzută pană de curent dă totul peste cap. Întunericul care se lasă brusc peste personaje creează confuzii extrem de amuzante, şi, în mod paradoxal, dezvăluie secrete pe care lumina nu le-ar fi lăsat să iasă la iveală.

 

« […] cluul piesei şi al spectacolului este, desigur, desfăşurarea sa pe întuneric. O să vă întrebaţi cum i-am văzut pe toţi aceştia dacă era întuneric sau cum am rezistat la o semiobscuritate prelungită care ar fi semnificat bezna din casa respectivă, unde s-au ars siguranţele de la tabloul întregului bloc. Numai că autorul însuşi a avut o soluţie şi pentru aceasta: deoarece în majoritatea timpului se presupune a fi întuneric, lucrurile se inversează, e lumină când e întuneric şi invers »

(Nicolae Prelipceanu – TEATRUL, Azi)

 

Vă aşteptăm cu drag!

Biletele pentru spectacolele noastre pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

Preţuri: 35,00 lei (Categoria I) şi de 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.  

 

 

Parteneri: TV City,  Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, RFI România, 24 FUN, Şapte Seri, Spectacular Media, Media Trust, Ring, BeWhere the City Is, RATB, Cărtureşti

 

Parteneri media: Port.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, modernism.ro, Teatral.ro, yorick.ro,  goingout.ro, hipmag.ro, inoras.ro, urban.ro, orasulm.eu, urbo.ro, diseara.ro, hotcity.ro, bigcitylife.ro